Echipa ideală FIFA Best a fost alcătuită strict în baza voturilor pe fiecare compartiment: portar, fundași, mijlocași și atacanți. S-a ajuns astfel la o situație cu o oarecare doză de ridicol, în sensul în care Ramos a apărut pe postul de fundaș dreapta, deși el la bază este fundaș central. Nu s-a făcut un clasament individual pe fiecare poziție în parte, ci pe categoria "fundași".
În acest context, în baza voturilor a prins un loc în echipa ideală și Marcelo, care a jucat titular în doar 21 de partide din cele 38, din campionat, pentru Real. Prezent în 2016, 2017 și 2018 în FIFA World XI, brazilianul e cu siguranță unul dintre cei mai buni fundași stânga din toate timpurile. Totuși, de această dată, perfomanțele individuale și cele ale echipei nu justificau sub nicio formă o astfel de nominalizare.
Dacă în criteriile stabilirii învingătorului s-ar fi luat și altceva decât voturile totale, urmând să se facă un clasament pe fiecare poziție în parte, cu siguranță că pe postul de fundaș stânga cel mai îndreptățit să fie titular în echipa stelelor ar fi fost Andrew Robertson. Titular indiscutabil la Liverpool, fundașul reinventat de Klopp a fost vicecampionul Angliei și a cucerit UEFA Champions League în tricoul "cormoranilor". Cifrele celor doi din stagiunea trecută nu suferă termeni de comparație, așa cum veți vedea mai jos.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 3 ORE
Marcelo, în sezonul 2018-2019
  • 23 de meciuri în campionat (21 ca titular) - 2 goluri, 2 assisturi
  • 4 meciuri în Champions League - 1 gol, 1 assist
Robertson, în sezonul 2018-2019
  • 36 de meciuri în campionat - 0 goluri, 12 assisturi
  • 12 meciuri în Champions League - 0 goluri, 2 assisturi
În Premier League, Robertson a făcut parte dintr-o defensivă care a ținut poarta intactă în 21 de partide (adică exact numărul de meciuri în care Marcelo a fost titular pentru Real Madrid).
https://i.eurosport.com/2019/09/30/2686930.png
Echipa ideală FIFA World XI
Alisson - Ramos, De Ligt, Van Dijk, Marcelo - Modric, De Jong, Hazard - Messi, Mbappe, Ronaldo

Van Dijk, favorit la Balonul de Aur

Messi a fost desemnat cel mai bun jucător, el fiind preferatul căpitanilor echipelor naționale (377 dintre aceștia l-au votat pe argentinian, în timp ce Virgil van Dijk a obținut 337 de voturi) și a selecționerilor (decarul catalanilor a obținut 379 de voturi, al doilea fiind Ronaldo - 307)
În plus, Messi a fost favoritul suporterilor, care i-au acordat 1.359.728 de voturi. CR7 a primit 962.919 de voturi, în timp ce Van Dijk a acumulat doar 704.235 dintre sufragii.
De când s-a introdus FIFA Best, părea o tradiție ca jucătorul care iese învingător în cadrul acestei gale să ia, ulterior, și Balonul de Aur. Jurnaliștii sunt cei care decernează acest din urmă trofeu, iar acum Virgil van Dijk a fost favoritul acestora. Jucătorul lui Liverpool a primit 462 de puncte, în timp ce Messi s-a bucurat de doar 364. În consecință, fundașul de fier al lui Klopp pare a fi în pole-position pentru cea mai importantă distincție individuală, Balonul de Aur.

Cele mai importante premii acordate la Gala FIFA Best

  • Cel mai bun jucător - Lionel Messi (ARG) – FC Barcelona
  • Cea mai bună jucătoare - Megan Rapinoe (USA) – Reign FC
  • Cel mai bun antrenor - Jurgen Klopp (GER) – Liverpool
  • Cel mai bun portar - Alisson (BRA) - Liverpool
  • FIFA Puskas Award (cel mai frumos gol) - Daniel Zsori (HUN) - golul din meciul Debrecen - Ferencváros (16 februarie 2019)
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 3 ORE
Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
IERI LA 10:46