Aproape 2 ani a durat tot procesul naturalizării pentru Morais, care a venit pentru prima oară în România în 2011. Alături de poza de pe Instagram, fotbalistul brazilian a scris șu un mesaj: "Haide, România! Merci!".
https://i.eurosport.com/2019/12/20/2740141.png
Sursa: instagram.com/juniormorais13/
Serie A
Propunerea revoluționară a antrenorului de la Milan care ar putea schimba radical fotbalul
ACUM 2 ORE
Vestea anunțată de Morais este foarte bună și pentru Mirel Rădoi. Noul selecționer a spus recent că ar vrea să se bazeze pe jucători naturalizați la prima reprezentativă, dacă nu ar dura foarte mult procesul de obținere a cetățeniei.
"Din punctul meu de vedere, dacă nu avem o arie de selecție și găsim soluții de jucători pe posturi pe care suferim, de ce nu? Da, Cardoso este unul dintre preferații mei. Dar, dacă procesul durează doi ani, atunci e puțin mai greu.", a spus Rădoi la Digi Sport.
https://i.eurosport.com/2019/12/20/2740140.jpg

Morais, pregătit pentru națională

În iarna lui 2018, Morais declara că a depus actele pentru obținerea cetățeniei și se arăta entuziasmat de o potențială convocare sub tricolor:
"Eu am depus actele şi trebuie să aştept, aș juca cu cea mai mare plăcere la naţionala României. Am şapte ani în România, am o familie, copil, am dreptul la cetăţenie.", declara Morais în urmă cu aproape 2 ani.
Maximilian Nicu a fost primul jucător naturalizat care a jucat pentru naționala României, în ultimii 30 de ani. Fotbalistul cu părinți români, născut în Germania, a fost convocat de 3 ori la prima reprentativă în urmă cu 10 ani, după ce a primit cetățenia română.
Junior Morais, care în prezent evoluează pentru formația turcă Gaziantep, pregătită de Marius Șumudică, a mai jucat de-a lungul carierei pentru Sao Cristovao, Freamunde, Astra și FCSB, pe postul de fundaș stânga.
Romanian Liga I
Trei antrenori pentru Rapid după a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu a lui Mihai Iosif
ACUM 2 ORE
Premier League
Tottenham și Arsenal, gata să înceapă negocierile cu Barcelona pentru un star căzut în dizgrație
ACUM 3 ORE