După accidentarea suferită de Van Dijk în meciul cu Everton, verdictul medicilor a fost unul cât se poate de dur: ruptură de ligamente încrucișate. Acest lucru necesită operație, iar perioada de inactivitate s-ar putea întinde pe câteva luni bune, existând chiar posibilitatea ca sezonul să se fi încheiat pentru olandez.
Acest lucru reprezintă o problemă gravă pentru Jurgen Klopp, Van Dijk fiind punctul fix din apărarea "cormoranilor" din ultimii 3 ani, iar lipsa lui pentru o perioadă atât de mare ar putea crea mari probleme. Mai mult, un alt fundaș al lui Liverpool, Joel Matip, a acuzat și el probleme medicale după meciul cu Everton și nu a făcut deplasarea la Amsterdam pentru meciul cu Ajax din Champions League.
În ciuda acestei situații foarte delicate pe care o traversează clubul, Jurgen Klopp a comentat în stilul său caracteristic situația lui Van Dijk, iar declarația s-a viralizat în timp record pe rețelele sociale: "Suntem alături de el. Îl vom aștepta precum o soție bună își așteaptă soțul aflat la închisoare."
Premier League
Merseyside derby | Sigurdsson, mai scump decât Salah și Mane. Cum a fost "jefuită" Everton
IERI LA 12:46
Antrenorul german a refuzat să facă preconizări cu privire la momentul revenirii fundașului olandez: "Este clar că va lipsi o perioadă bună de timp. Sincer, nu vrem să stabilim nici un interval de timp deoarece fiecare jucător este diferit și nu e o regulă cu privire la perioada de refacere."

Mesajul transmis de Van Dijk după aflarea verdictului despre accidentarea sa

După ce Liverpool a emis un comunicat oficial în care anunță că Virgil van Dijk a suferit o accidentare severă la ligamentele genunchiului, a venit rândul fundașului să le transmită un mesaj fanilor săi.
"În această după-amiază (n.r. - ieri) m-am întâlnit cu medicul pentru a planifica în cel mai mic detaliu procesul de recuperare, ca urmare a accidentării suferite la meciul cu Everton. Acum sunt 100% concentrat asupra recuperării și voi face tot ce pot ca să revin pe teren cât mai repede.
În ciuda dezamăgirii mele evidente, sunt convins că mă voi întoarce pe teren mai bun, mai în formă și mai puternic ca niciodată, cu ajutorul lui Dumnezeu. În fotbal, ca și în viață, sunt de părere că totul se întâmplă cu un scop și este important să nu renunți, indiferent de suișuri și coborâșuri. Cu sprijinul soției, copiilor, familiei și tuturor celor de la Liverpool, sunt pregătit pentru provocarea care mă așteaptă.", a scris Virgil van Dijk, pe contul de Twitter.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Romanian Liga I
Ancelotti: "Așa arăta topul meu 5 la Balonul de Aur, dacă aș fi votat"
IERI LA 05:54
Premier League
"Balonul de Aur 2021, o insultă pentru Salah!". Englezii nu pricep cum Mo a putut termina sub CR7
30/11/2021 LA 10:30