Ansu Fati, în vârstă de 17 ani, este născut în Guineea-Bissau şi a marcat al doilea gol al catalanilor în meciul cu Ferencvaros, scor 5-1, din grupele UEFA Champions League: "Atunci când aleargă parcă are ceva de o gazelă sau un vânzător ambulant foarte tânăr şi negru pe care imediat îl vezi alergând pe Paseo de Gracia atunci când cineva strigă "Apă, apă" pentru a anunţa sosirea poliţiei", a scris jurnalistul Salvador Sostres de la ABC.
Antoine Griezmann, colegul de echipă al lui Ansu Fati, a luat imediat atitudine și a reacţionat pe contul personal de Twitter: "Ansu este un băiat excepţional care merită respectul tuturor. Nu rasismului". Oficialii clubului catalan au decis în urma afirmațiilor jurnalistului spaniol să intenteze un proces împotriva acestuia. Totuși, cotidianul ABC a dorit să încerce să liniștească apele, așa că i-a cerut ziaristului lor să-și ceară scuze public.
Fotbal
Ansu Fati, OUT de la Barcelona până în aprilie! Verdict dur după meciul cu Athletic Bilbao
ACUM 15 ORE

Ansu Fati a primit scuze de la jurnalistul care l-a jignit

Jurnalistul pe numel Salvador Sostres și-a cerut oficial scuze în fața valului uriaș de critici apărut în mediul online: "Unele expresii au fost catalogate în context rasist. Nu a fost absolut deloc în intenția sau opinia mea. Regret profund neînțelegerea creată și vreau să-mi cer iertare celor pe care astfel i-am ofensat".
În ciuda scuzelor prezentate public, Barcelona nu are de gând să ierte jignirile rasiste aduse de Sostres în mediul public, iar procesul pe care oficialii catalani vor să-l intenteze ar urma să continue așa cum a fost inițial planificat.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01