Articol scris de Romeo Ene
Anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis pe 13 mai, conform căruia suporterii ar fi putut reveni pe stadioane încă din 15 mai, a stârnit foarte multe controverse în lumea fotbalului. LPF a anunţat că primul şi singurul meci din acest sezon disputat cu spectatori în tribune va fi finala Cupei României, de pe 22 mai, dintre Craiova şi Astra, cu 25% din capacitate.
Formaţii precum Craiova sau UTA s-au arătat dezamăgite de faptul că nu s-au putut bucura de aportul fanilor în acest sezon, deşi au făcut demersuri pentru a beneficia de acest lucru. Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a făcut marţi mai multe lămuriri referitoare la condiţiile în care urmează ca fanii să revină pe stadioane, afirmând că în câteva zile totul va avea caracter oficial.
Liga
Koeman nu se gândeşte la plecarea de la Barcelona: "Nu mai citesc presa de mult timp"
ACUM 23 MINUTE

Justin Ştefan, nerăbdător în privinţa revenirii fanilor pe stadioane

Secretarul general al LPF afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este nevoie de un Ordin comun, dat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Sănătăţii, care să precizeze condiţiile în care urmează fanii să revină pe stadioanele din România.
"Acest ordin nu se poate face peste noapte", spune Ștefan. "Cred că ne-am săturat cu toții de acte normative făcute pe genunchi. Țin permanent legătura cu cei de la Ministerul Sportului, i-am rugat tot timpul să urgenteze procedura birocratică de emitere a ordinului și înțeleg că acesta a plecat deja pe circuit, către Ministerul Sănătății".
Oficialul LPF susține că, în câteva zile, ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.
"Nu refuză nimeni să pună în aplicare măsurile anunțate de Președintele Johannis" mai precizează Ștefan. "Vă rog să nu vă mai luați după speculațiile din media. Este simplu să judecăm din afară. Chiar și eu, un susținător vechi al ideii redeschiderii stadioanelor, am momente în care parcă nu mai pot aștepta. Dar mai este nevoie doar de puțină răbdare. Știu că e greu, dar momentul reîntoarcerii pe stadioane, pentru a susține echipa favorită, este tot mai aproape", concluzionează secretarul general al LPF.
Fotbal
Gabriel Jesus, gol super-norocos în fața lui Chelsea
ACUM O ORĂ
Liga
Final de coșmar: Ansu Fati, în lotul Barcelonei după 10 luni
ACUM O ORĂ