Odată cu avansarea în vârstă a lui Buffon, portar care de aproape două decenii a apărat poarta "Bătrânei Doamne", oficialii bianconerilor au încercat să aducă un nou goalkeeper de mare viitor. De la început, Donnarumma a fost ținta numărul unu, însă oficialii de pe San Siro nici nu au vrut să audă de o asemenea variantă, considerându-l pe tânărul portar unul dintre jucătorii în jurul căruia se va clădi noul Milan.
Doar că performanțele trupei care la începutul anilor 90 nu avea rivală în Europa continuă să fie modeste, ceea ce se reflectă asupra bugetului Milanului. Lui Donnarumma îi expiră actualul contract în 19 luni, iar ofertele făcute până acum de conducere, privind prelungirea, au fost refuzate. Portarul cere 6 milioane de euro/an, o sumă considerată prea mare.

Planul lui Juventus de a-l lua pe Donnarumma

Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 20 ORE
De aceste neînțelegeri privind un nou contract vrea să profite Juve, notează Gazzetta dello Sport, care punctează că Fabio Paratici, directorul sportiv al campioanei din ultimii 8 ani, pregătește o ofertă pentru vara viitoare. Milanului îi va fi complicat să refuze, riscând ca Donnarumma să semneze liber de contract ulterior, cu o formație capabilă să îi satisfacă pretențiile materiale.
Juve are două variante pentru a-l aduce pe tânărul de 20 de ani. Fie va oferi o sumă de bani, apropiată de cota de piață, 55 milioane de euro, fie îi va propune lui Milan un schimb de jucători. Stefano Pioli, tehnicianul rossonerilor, vrea cu orice preț să își întărească defensiva, iar Juve e gata să îi cedeze pe San Siro pe Demiral și Rugani.
Interesant e că Donnarumma nu va avea postul de titular asigurat, cel puțin la început, în condițiile în care Sarri îl apreciază în mod deosebit pe Wojciech Szczęsny. Polonezului îi expiră înțelegerea cu Juve în 2021, dar mai mult ca sigur conducerea va dori să îi prelungească înțelegerea, independent de "afacerea" Donnarumma.
https://i.eurosport.com/2019/11/15/2717399.jpg
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Serie A
Un star de la Juventus s-a răzgândit! A pus punct negocierilor și pleacă gratis la vară
13/01/2022 LA 08:29