Calcio e Finanza anunță că Juventus va pierde în perioada următoare aproximativ 12,3 milioane de euro doar din cauza salariilor. Campioana Italiei este fără îndoială cea mai afectată dintre echipele din Serie A. Liderul din Il Calcio va avea și alte pierderi mari, din drepturile tv și bilete. Bianconerii joacă pe un stadion nou și, cu toate că veniturile din bilete nu sunt la nivelul granzilor din Premier League și La Liga, pierderile vor fi substanțiale. Însă Serie A este campionatul care a amânat cele mai multe partide astfel că Juventus mai are 5 partide de jucat pe propriul teren, plus că a jucat deja partida cu Inter Milano fără suporteri. Astfel, Juventus mai pierde (drepturi tv și bilete) între 25 și 30 de milioane de euro, în funcție de cât de departe ar merge în UEFA Champions League.
În acest context, șefii "Bătrânei Doamne" vor să se protejeze şi le-au propus jucătorilor să accepte micşorarea salariilor, notează Gazzetta dello Sport. Măsura e extrem de populară printre cluburile din Europa, Bundesliga fiind un exemplu în acest sens. Multe vor depinde şi de cât de deschis e Ronaldo spre această variantă, în contextul în care oficialii îi pregătiseră un nou contract.
Sunt şanse mari să se ajungă însă la un numitor comun, mai ales că Ronaldo e un model în cazurile în care cineva are nevoie de ajutor. Tuttosport prezintă pe larg aceeaşi variantă, vorbindu-se chiar de o tăiere a salariilor care ar putea să ajungă la 30%.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23
Conform ziarului cu sediul chiar în Torino, Giorgio Chiellini a convocat deja o videoconferinţă cu liderii vestiarului, prin skype. La ea au mai participat Gigi Buffon, Leonardo Boncucci și Cristiano Ronaldo, acesta din urmă fiind extrem de responsabil şi transmiţând că e de acord cu orice măsură care poate sprijini clubul pentru a trece peste perioada grea.
750,000 de euro/lună ar urma să piardă Ronaldo, dacă i se va micşora salariul cu 30% pe perioada de pandemie.

Juventus, nou contract pentru Ronaldo

Juventus Torino îi pregătește un nou contract lui Ronaldo, anunța Tuttosport acum câteva zile, cu toate că atacantul lusitan a ajuns deja la 35 de ani. "Bătrâna Doamnă" vrea să îi ofere lusitanului o înțelegere până la 39 de ani, ceea ce probabil va fi sinonim cu finalul carierei pentru marele jucător portughez.
În ciuda faptului că e privit de mulți drept un "veteran", vârsta biologică a lui Ronaldo e similară cu a unui atlet de 23-25 de ani. În acest context, având la dispoziție și o serie de date despre performanțele sale fizice, Juve nu vede niciun risc în a-i prelungi lusitanului contractul.
Actualul angajament expiră în vara lui 2022, dar oficialii bianconerilor vor să îi ofere o nouă înțelegere, scadentă în 2024. Atunci, Ronaldo va fi împlinit deja 39 de ani.
În prezent, fostul star al lui Real Madrid câștigă 31 de milioane de euro/an, iar Juve știe că pentru a-l ține nu poate să vină cu o ofertă mai slabă. Ca atare, torinezii sunt gata să îi ofere același salariu și pentru perioada 2022-2024. O sumă imensă pentru un jucător atât de în vârstă, dar rolul lui CR7 e mult mai mare decât cel văzut la o primă vedere, prin simpla trecere în revistă a cifrelor sale. Ronaldo e un profesionist desăvârșit, un model pentru jucătorii mai tineri. Cu o mentalitate de învingător, lusitanul e capabil de orice sacrificiu pentru a-și ajuta echipa să câștige. În plus, e un adevărat fenomen din punct de vedere al marketingului, iar conducerea lui Juve știe foarte bine acest lucru.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
23/05/2022 LA 12:42
Premier League
Ronaldo, mesaj sugestiv cu privire la viitorul său! Cum a comentat venirea lui Ten Hag la Man United
14/05/2022 LA 08:56