Cei de la Mediapart fac noi dezvăluiri despre lumea fotbalului. De data aceasta, este vorba despre fostul agent al mijlocașului de la Chelsea și al naționalei Franței, N'Golo Kante. Rachid Saadna este numele impresarului cu legături suspecte.
În martie 2017, Kante s-a întors de la Londra pentru a-și sărbători ziua de naștere alături de familie în suburbia Géraniums à Rueil-Malmaison, acolo unde mama sa locuiește în continuare. Este cartierul unei Kante a fost crescut de o familie modestă de imigranți din Mali. N'Golo este unul dintre cei 8 copii ai familiei care a crescut fără tată de când Kante avea 11 ani.
În acea zi din urmă cu 2 ani și jumătate, excursia către casă s-a transformat într-un coșmar. Kante a fost pus la zid de mai multe persoane, fiind amenințat cu moartea dacă nu renunță la impresarul său oficial. Disputa era legată, desigur, de bani. Agentul oficial al jucătorului, Abdelkarim Douis, provine la rândul său din Nanterre și a fost cel care l-a convins pe jucător să creeze o companie într-un paradis fiscal.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Douis a încasat un comision de 4.8 milioane de euro după ce Kante s-a transferat de la Leicester la Chelsea, bani primiți prin propria compania înființată într-un paradis fiscal. Saadna își voia partea sa de bani și a apelat la fratele său, Houari.

Amenințat cu arma

Kante a negat că a fost amenințat de frații Saadna, însă Mediapart a publicat inclusiv o înregistrare audio care a confirmat întâlnirea și în care Rachid Saadna spune clar "poate că fratele meu este înarmat. Fratele meu nu a venit să fie violent cu micuțul. I-a dat o variantă". Houari Saadna intervine apoi și spune: "Fratele meu a fost jefuit, atacat. Ți-am dat o variantă. Lucrezi cu un avocat și nu mai lucrezi cu celălalt (Douis). Ascultă, nu glumesc, fie rezolvi această situație, fie Karim Douis va fi terminat și gata".
Agentul Abdelkarim Douis a reușit să oprească situația tensionată și i-a amenințat la rândul său pe frații Saadna că N'Golo Kante va ajunge la secția de poliție. Deși înregistrările confirmă acest lucru, Douis a negat în discuția cu Mediapart. Houari și Rachid Saadna au refuzat să discute cu presa.
N'Golo Kante nu a făcut plângere la autorități iar situația s-a detensionat peste timp. Când Kante și-a prelungit contractul cu Chelsea în 2018, o parte din comisionul lui Saadna a ajuns la Rachid Saadna.

Familia încearcă să-l îndepărteze de acești oameni

Jurnaliștii au discutat cu apropiați ai lui Kante iar aceștia au dezvălui că au încercat să-l convingă pe jucător să se delimiteze de Douis și Saadna. Kante a refuzat mereu să discute despre amenințarea cu arma.
"Reacția lui nu m-a surprins. N'Golo este foarte discret și vorbește foarte puțin, mai ales despre propriile probleme. Când oamenii îi spun despre aceste situații, el neagă. Când i se spune adevărul, evită" povestește un prieten. "Kante este din punct de vedere fizic incapabil să mintă. Cel mai aproape de lipsă de sinceritate e când arată câteva trucuri cu cărțile de joc" povestește un alt prieten.
Într-un răspuns scris din partea lui Kante redactat de către avocatul său, internaționalul francez a negat că banii strânși de el în carieră nu sunt sub controlul său: "Pare că mă considerați o persoană imatură, însă îmi știu responsabilitățile, iau decizii de unul singur și cu conștiința împăcată".

Un alt consilier al lui Kante, amenințat de către Douis

Nouari Khiari, unul dintre consilierii lui Kane, cel care se ocupă de drepturile de imagine ale jucătorilor. Are 52 de ani și provine tot din Nanterre. Kante vrea acum să se despartă de el după ce povestea a devenit publică.
Khiari susține că a aflat de povestea amenințării cu arma și a făcut plângere pe 29 mai 2019 împotriva agentului lui Kante, Abdelkarim Douis. Totul a plecat după ce s-a dus la Londra pe 22 mai 2017 pentru a demonta zvonurile legate de amenințările primite de Kante.
"Spre surprinderea mea, Douis a confirmat că povestea era adevărată" spune Khiari în plângerea către poliție. Douis i-a spus că oameni înarmați, printre care Rachid și Houari Saadna, au încercat să-l forțeze pe N'Golo Kante să semneze un contract de sponsorizare sportivă.
Douis i-a cerut să nu intervină: "Indiferent cine e după mine, am mulți oameni. Știu ruși, albanezi, oameni pe care îi plătesc și pot să asasineze pe cine îmi doresc" susține Khiari că i-a spus Douis. La întâlnirea celor doi a asistat un martor, un avocat din Londra care a refuzat însă să răspundă la solicitările Mediapart.
Douis neagă acum că o asemenea discuție a avut loc cu Khiari și susține că acesta este un mincinos care i-a furat bani lui Kante. Douis le-a spus celor de la L'Equipe că i-a intentat proces lui Khiari pentru amenințări și calomnie.
Kante alături de avocatul său s-au întâlnit cu cei de la Mediapart în data de 18 noiembrie. În timpul întâlnirii a fost confirmată discuția cu frații Saadna din martie 2017, însă a negat că ar fi fost amenințat cu arma. "Consider că este o întrebare tendențioasă. Sunt jucător profesionist de fotbal, nu trăiesc într-o lume a infractorilor" a fost răspunsul lui Kante.
Cunoscut ca unul dintre cei mai umili fotbaliști, N'Golo Kante este prins într-o situație desprinsă din filme cauzată de persoanele din jurul său.
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | "Argentina va câștiga titlul la ultimul turneu final pentru Messi" spun fanii
19/11/2022 LA 05:35