La 33 de ani, mijlocaşul ofensiv ghanez născut în Germania a ajuns la Monza, însă de-a lungul timpului a trecut pe la multe formaţii "grele" din Europa: Tottenham, Dortmund, AC Milan sau Barcelona. A câștigat un Scudetto și o Supercupă cu Milan, un alt titlu cu Barcelona, ​​o Cupă a Germaniei cu Eintracht, evoluând alături de mulţi fotbalişti mari.
Deşi mereu s-a declarat fan al lui Ronaldo, Kevin-Prince a rămas uimit de calităţile avute de Messi, atunci când a avut ocazia să împartă acelaşi vestiar cu acesta. În 2019, Barcelona îl împrumuta pe ghanez, dar stafful tehnic nu i-a oferit prea multe şanse de a juca, bifând doar trei partide.
"Primul antrenament cu Messi m-a lăsat fără cuvinte: am spus mereu că îl văd pe Cristiano Ronaldo cel mai puternic din lume, dar Messi este altceva, nu este normal. M-am antrenat cu el și, pentru prima dată în carieră, m-am simțit mic: el a făcut niște lucruri incredibile, am vrut să spun: "renunț, mă las de fotbal". E incredibil ce face", a spus Kevin Prince Boateng pentru Gazzetta dello Sport.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 42 MINUTE

Boateng regretă că nu a avut o atitudine potrivită mult timp

Cu un talent enorm, Kevin-Prince Boateng a fost mai degrabă un globe-trotter, nereuşind să "prindă rădăcini" la vreun club. Totuşi, acum aproape un deceniu, el a impresionat la Milano, motiv pentru care Berlusconi l-a vrut atât de mult la echipa sa acum.
Ghanezul a admis că a avut o atitudine nepotrivită faţă de fotbal pentru o bună bucată din carieră şi regretă că nu a fost mai profesionist, convins fiind că putea să ajungă la un alt nivel.
"Aș schimba acea parte a trecutului meu în care nu eram serios. De multe ori m-am bazat doar pe talentul meu. Cu acesta, fără să fiu arogant, aș fi putut face mult mai mult, dacă eram mai serios. Chiar şi aşa, consider că tot am avut o carieră bună", a mai spus mijlocaşul ofensiv.
În contextul în care nu mai departe de acum un an şi jumătate era în lotul Barcelonei, a surprins faptul că un jucător cu CV-ul lui a acceptat să meargă în liga a doua italiană, la Monza. Patronul Berlusconi l-a convins cu discursul său, dar mai ales cu proiectul pe care îl are. Echipa are o şansă reală să promoveze în Serie A, iar Boateng e un exemplu pentru toţi ceilalţi. Şi dragostea pe care o are pentru fotbalul din "Cizmă" a contribuit la decizia lui.
"Mă simt italian", a mai spus Boateng, pentru ca apoi să dovedească multă maturitate. Şi-a asumat rolul de lider şi de exemplu şi comportă în consecinţă, chiar dacă în mare parte din carieră a fost un jucător capricios şi rebel. "La Monza, am un respect enorm pentru colegii mei şi simt că şi ei mă respectă foarte mult. Aduc experiență, cu siguranță mulți băieți sunt bucuroşi să fiu în vestiar. Acest lucru îi ajută să crească, şi pe mine m-au ajutat enorm când eram tânăr fotbaliştii cu experienţă la cel mai înalt nivel", a concluzionat Kevin-Prince.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 17 ORE
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23