Trippier a fost acuzat, în luna mai, că ar fi contribuit la plasarea de pariuri ilegale în iulie 2019, pe vremea când se transfera de la Tottenham la Atletico. Regulamentul Federației Engleze interzice clar orice formă de pariere în rândul jucătorilor, fie că acestea se plasează în mod direct sau indirect.
Trippier a intrat în atenția conducătorilor Federației în luna mai a acestui an, iar astăzi a fost chemat la audieri. Fundașul a părăsit de urgență naționala Angliei "din motive personale", așa cum anunță chiar Federația.
Potrivit The Athletic, Trippier riscă o suspendare de 6 luni din fotbal.
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM O ORĂ

Kieran Trippier a plecat de la naționala Angliei, după ce a fost chemat la audieri pentru pariuri ilegale

Trippier a negat plasarea propriu-zisă de pariuri sau obținerea de profit din pariurile altor persoane. Totuși, sursa citată susține că fundașul lui Atletico ar fi oferit informații din cadrul echipei - Tottenham, la vremea repectivă - pe un grup de WhatsApp.
Așa cum prevede regulamentul Federației Engleze, oferirea unor astfel de informații este interzisă în mod clar.
"Nu există prea multe lucruri pe care le pot spune despre această situație. Nu pot controla acest lucru. Mă concentrez doar să pregătesc meciul cu jucătorii pe care îi am la dispoziție.", a spus selecționerul Gareth Southate, pentru The Athletic.
Într-o situație asemănătoare s-a aflat și Daniel Sturridge. Fostul atacant al lui Liverpool a fost găsit vinovat pentru oferirea de informații fratelui său, în contextul unui posibil transfer la Sevilla, în urmă cu 2 ani. Sturridge a primit o suspendare de 4 luni din orice activitate legată de fotbal.
Trippier a fost cumpărat de Atletico Madrid de la Tottenham în schimbul a 22 milioane de euro. Până acum, fundașul englez a bifat 36 de apariții la formația lui Diego Simeone.

Premier League, etapa a 5-a

Africa Cup of Nations
Coasta de Fildeș, remiză surprinzătoare la Cupa Africii pe Națiuni. Tunisia a făcut scor
ACUM 2 ORE
Premier League
Arsenal a pus ochii pe un jucător de la Nottingham Forest, după eliminarea din FA Cup
ACUM 2 ORE