Articol scris de Alex Ivan
Jurgen Klopp este unul dintre cei mai importanți antrenori din prezent. Germanul a câștigat titlul de campion în Germania, cu Borussia Dortmund, și în Anglia, cu Liverpool. De asemnea, alături de cormorani, Klopp a cucerit și UEFA Champions League în 2019. Într-un interviu recent, carismaticul Klopp și-a exprimat admirația față de Arrigo Sacchi. Klopp a spus că italianul a lăsat o amprentă semnificativă asupra stilului său de antrenorat și, mai ales, asupra felului cum este practicat fotbalul în zilele noastre.
Arrigo Sacchi este omul din spatele faimoasei echipe a Milanului de la sfârșitul anilor ‘80. Italianul a câștigat în 1988 titlul de campion în Seria A și i-a condus pe rossoneri către două succese consecutive în Cupa Campionilor Europeni. Sacchi s-a aflat pe banca lui AC Milan și la acea finală tristă pentru fanii fotbalului din România, când trupa de pe San Siro a învins -o cu 4-0 pe Steaua, în 1989.
Premier League
Solskajer s-a plâns de arbitraj și l-a acuzat direct pe Klopp: "De atunci am văzut o mare diferență"
24/09/2021 LA 13:42

Klopp, impresionat de inovațiile lui Sacchi

Antrenorul lui Liverpool a declarat pentru jurnaliștii de la The Telegraph că analizează de foarte mult timp jocul tactic implementat în acele vremuri de către antrenorul italian.
"Sacchi a schimbat complet felul cum privim fotbalul. Este unul dintre cei mai influenți antrenori din istorie și un adevărat model pentru mine. Ne amintim de acele vremuri când echipele făceau marcaj doar om la om iar acest lucru lăsa spații mari în defensivă. Echipa cu calități individuale mai bune reușea întotdeauna să câștige deoarece meciul se rezuma aproape în totalitate la dueluri unu versus unu. Organizarea tactică inovatoare a lui Sacchi a schimbat radical acest aspect", a spus Jurgen Klopp.

Un alt antrenor este cel mai important din cariera lui Klopp

Germanul a spus că omul ce l-a pus în legătură cu tactica lui Arrigo Sacchi este fostul său manager de pe vremea pe când evolua ca jucător pentru Mainz, Wolfgang Frank. Frank a subliniat importanța studierii tacticii lui Sacchi de către jucătorii de la Mainz. Jurgen Klopp a spus în multe rânduri că Wolfgang este cea mai importantă personalitate din cariera sa.
"Am transmis către mai mult de 1000 de jucători faptul că Wolfgang a influențat generații întregi de fotbaliști și încă continuă să o facă. Este antrenorul ce m-a influențat cel mai mult în cariera mea. A fost de asemnea și o persoană deosebită", a declarat antrenorul lui Liverpool. Klopp a colaborat la Mainz cu Wolfgang Frank în două rânduri: între 1995-97 și 98-2000.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp a fost la un pas să se bată cu Milner: "Puteai vedea în ochii lui Jurgen că nu va da înapoi"
24/09/2021 LA 10:22
Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
24/09/2021 LA 07:45