Fotbal

Klopp nu are rival când vine vorba de complimente! "M-am simțit ca și cum l-am întâlnit pe Papa"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Jurgen Klopp e unul dintre cei mai carismatici tehnicieni din lume

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
28/07/2020 la 07:08

Jurgen Klopp a vorbit la superlativ despre Sir Alex Ferguson, cu ocazia primirii trofeului care poartă numele legendarului manager scoțian.

După un sezon istoric, în care a dus-o pe Liverpool spre primul titlu din ultimii 30 de ani, ieri Klopp a fost votat antrenorul anului în cadrul celebrei anchete LMA (League Managers Association) și a primit trofeul "Sir Alex Ferguson", destinat celui mai bun tehnician al sezonului.

Premier League

Gerrard, invitat la petrecerea de titlu a lui Liverpool. Un caracter uriaș: de ce a refuzat Stevie G

01/08/2020 LA 15:46

Răspunsul lui Klopp pentru Alex Ferguson

Fostul manager scoțian i-a trimis un mesaj de felicitare, iar Klopp a simțit nevoia să răspundă. Germanul a vorbit la superlativ despre fostul mare tehnician al rivalei United și a dezvăluit cât de emoționat a fost prima oară când l-a întâlnit pe acesta.

"Sunt absolut încântat să primesc acest trofeu minunat. Sunt încântat, nume mari de tot din istoria lui Liverpool l-au obținut înaintea mea: Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish. Știu că Sir Alex Ferguson nu e 100% încântat de performanța lui Liverpool, dar îl admir enorm. El e primul manager britanic pe care l-am întâlnit. Am luat micul dejun o dată, acum mult timp. Nici nu știu dacă își amintește, dar eu m-am simțit ca și cum aș fi fost față în față cu Papa. A fost o experiență minunată, din prima clipă am simțit că există chimie între noi. Nu mi-aș fi imaginat atunci că, peste ani, voi ține în mână un trofeu care îi poartă numele", a spus Klopp, după ce a primit trofeul destinat celui mai bun manager din Premier League.

Sir Alex Ferguson e văzut de mulți specialiști drept cel mai mare antrenor din istorie. La începutul carierei a făcut din modesta Aberdeen o forță în Europa: nu doar că a câștigat trei titluri în Scoția, dar a cucerit Cupa Cupelor și Supercupa Europei (1983).

Ulterior, a fost numit la cârma lui Manchester United și, după câteva sezoane de reconstrucție, a creat una dintre formațiile cele mai puternice din istoria fotbalului britanic. Cu el la timonă, "diavolii" au cucerit 13 titluri de campioană, Cupa Cupelor (1990-1991) și două Ligi ale Campionilor (1998-1999 și 2007-2008).

Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.

Fotbal

Au plecat 2, urmează alți 7! Revoluție la Liverpool + anunțul făcut de Klopp

29/07/2020 LA 05:52
Premier League

Anunțul făcut de Klopp, după ce doi jucători s-au transferat de la Liverpool în doar 24 de ore

28/07/2020 LA 09:54
Subiecte asemănătoare
FotbalManchester UnitedLiverpoolAlex FergusonMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol