După un sezon istoric, în care a dus-o pe Liverpool spre primul titlu din ultimii 30 de ani, ieri Klopp a fost votat antrenorul anului în cadrul celebrei anchete LMA (League Managers Association) și a primit trofeul "Sir Alex Ferguson", destinat celui mai bun tehnician al sezonului.

Răspunsul lui Klopp pentru Alex Ferguson

Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 18 ORE
Fostul manager scoțian i-a trimis un mesaj de felicitare, iar Klopp a simțit nevoia să răspundă. Germanul a vorbit la superlativ despre fostul mare tehnician al rivalei United și a dezvăluit cât de emoționat a fost prima oară când l-a întâlnit pe acesta.
"Sunt absolut încântat să primesc acest trofeu minunat. Sunt încântat, nume mari de tot din istoria lui Liverpool l-au obținut înaintea mea: Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish. Știu că Sir Alex Ferguson nu e 100% încântat de performanța lui Liverpool, dar îl admir enorm. El e primul manager britanic pe care l-am întâlnit. Am luat micul dejun o dată, acum mult timp. Nici nu știu dacă își amintește, dar eu m-am simțit ca și cum aș fi fost față în față cu Papa. A fost o experiență minunată, din prima clipă am simțit că există chimie între noi. Nu mi-aș fi imaginat atunci că, peste ani, voi ține în mână un trofeu care îi poartă numele", a spus Klopp, după ce a primit trofeul destinat celui mai bun manager din Premier League.
Sir Alex Ferguson e văzut de mulți specialiști drept cel mai mare antrenor din istorie. La începutul carierei a făcut din modesta Aberdeen o forță în Europa: nu doar că a câștigat trei titluri în Scoția, dar a cucerit Cupa Cupelor și Supercupa Europei (1983).
Ulterior, a fost numit la cârma lui Manchester United și, după câteva sezoane de reconstrucție, a creat una dintre formațiile cele mai puternice din istoria fotbalului britanic. Cu el la timonă, "diavolii" au cucerit 13 titluri de campioană, Cupa Cupelor (1990-1991) și două Ligi ale Campionilor (1998-1999 și 2007-2008).
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
IERI LA 14:25
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
IERI LA 06:45