După 5 ani la Academia lui Leeds, Jack Robinson a antrenat din postura de asistent echipa U15 a lui Palace, pentru ca apoi, timp de 7 ani, să se ocupe de portarii lui Manchester United.
Omul care i-a avut sub comandă pe Van der Sar sau De Gea a decis în 2018 că e nevoie de o nouă provocare în carieră și, cum Klopp l-a dorit neapărat în stafful său, nu a stat prea mult pe gânduri. De atunci, Liverpool are o serie impresionantă, motiv pentru care Jurgen Klopp a glumit în numeroase rânduri cu Robinson, numindu-l talisman.
"Klopp mi-a spus că nu ne mai oprim din câștigat de când am venit eu", și-a început antrenorul cu portarii de la Liverpool povestea, într-un material pe siteul clubului.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 24 MINUTE
Extrem de modest, Robinson e mândru că a putut lucra cu Alisson, unul dintre cei mai mari portari din lume și îi place să creadă că în spatele prestațiilor fantastice ale brazilianului stă și munca depusă de el.
"A fost ca un uragan, performanțele echipei au fost magnifice. Echipa a acumulat experiență, dar lucrurile pe care le-am atins sunt mai importante decât îmi puteam imagina vreodată. Sunt foarte-foarte mulțumit de ce a reușit echipa și îmi place să cred că am avut și eu un rol în obținerea acestor succese", a mai spus antrenorul cu portarii de pe Anfield.

Presiune pe Alisson

Alisson Becker, Adrian, Andy Lonergan și Caoimhin Kelleher sunt toți goalkeeperi extrem de talentați, lucru extrem de important în perspectiva ținerii titularului sub presiune. Alisson a înțeles că, dacă nu e concentrat 100% meci de meci, își poate pierde locul de titular, în condițiile în care ceilalți portari sunt la rândul lor extrem de talentați.
"Toți sunt competitivi și se ambiționează unul pe altul, ceea ce e foarte important pentru Alisson, care simte că are o concurență acerbă. Ați văzut că atunci când Alisson s-a accidentat, Adrian a intrat imediat și a arătat că e gata să joace, s-a descurcat foarte bine", a mai spus Jack Robinson, pentru ca apoi să vorbească despre cât de dificilă e munca depusă cu goalkeeperii. Pe lângă antrenamentele specifice, portarii în fotbalul modern au un rol activ în apărare, comunicând permanent cu fundașii. În plus, ei pot să fie utili și pe fază ofensivă, așa cum s-a întâmplat cu Alisson, care i-a pasat decisiv lui Salah în marele derby cu Manchester United: "Vrem ca portarii noștri să facă bine față presiunii și îi antrenăm special în acest sens. Îi învățăm să ia hotărârile corecte atunci când sunt sub presiune, dar foarte importante sunt și antrenamentele cu echipa. Portarii au nevoie în fotbalul modern de un joc de picior bun și e foarte important, pe lângă saveurile pe care le fac, să fie integrați cât mai bine în mecanismul echipei".
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 4 ORE