Jurgen Klopp a avut de luat o hotărâre grea, în condițiile în care echipa sa va fi nevoită să evolueze în paralel în două competiții. În cele din urmă, stafful tehnic și conducerea "cormoranilor" au decis să onoreze cum se cuvine Campionatul Mondial al Cluburilor, urmând a trata Cupa Ligii cu o formație plină de tineri.
Dezinteresul pentru competiția internă i-a dezamăgit pe jurnaliștii britanici, care consideră că inclusiv fanii ar fi mai interesați de Cupa Ligii.
"Mohamed Salah și Sadio Mane ar fi trebuit să joace împotriva celor de la Aston Villa... Liverpool putea să-i trimită pe copii în deșert, pentru un turneu care nu interesează pe nimeni", a scris Daily Mail de astăzi, pentru ca apoi să mai puncteze: "Liverpool va trimite o echipă de copii în meciul cu Aston Villa în sfertul de finală din Cupa Ligii. Dacă ar fi să-i întrebați pe fani, mulți dintre ei ar prefera ca clubul să se axeze pe competiția internă. Mohamed Salah și Sadio Mane ar fi trebuit să joace la Birmingham, iar copiii ar fi trebuit să se afle în avionul spre deșert".
Premier League
Zinedine Zidane, marea șansă a lui Solskjaer
IERI LA 09:35
Lotul convocat de Klopp la Mondialul Cluburilor:
  • Alisson, Van Dijk, Wijnaldum, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Adrian, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Lonergan, Shaqiri, Robertson, Origi, Jones, Alexander-Arnold, Williams

Liverpool, 2 meciuri în mai puțin de 24 de ore

Liverpool va juca în această săptămână două meciuri în mai puțin de 24 de ore, "cormoranii" fiind nevoiți să utilizeze două echipe total diferite. Așadar, liderul actual din Premier League va aborda cu jucătorii de la echipa de tineret partida din Cupa Ligii, contra lui Aston Villa, programată marți (ora 21:45) și va alinia cel mai bun 11 posibil în confruntarea cu Monterrey, de la Mondialul Cluburilor.
Cele două semifinale ale turneului de la Doha sunt Flamengo - Al Hilal (marți, 19:30) și Monterrey - Liverpool (miercuri, 19:30).
Cele 7 echipe care au începutul actuala ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor sunt: Liverpool (Europa), Al Hilal (Asia), Flamengo (America de Sud), Monterrey (America de Nord), Esperance Tunis (Africa), Hienghene Sport (Australia) și Al Sadd (țară gazdă). Sâmbătă, Esperance Tunis și Al Sadd au părăsit competiția. Tunisienii au fost învinși de Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu (scor 1-0), în timp ce echipa țării gazdă, Al Sadd, a pierdut duelul cu Monterrey (scor 3-2).
Premier League
Jurgen Klopp vrea să dea lovitura vara viitoare! Ce super fotbalist își dorește la Liverpool
16/09/2021 LA 08:54
Premier League
Klopp, întrebat dacă e bucuros că Ronaldo a ajuns la Manchester United. Răspunsul germanului
15/09/2021 LA 08:21