Politica lui Bartomeu, fostul preşedinte al catalanilor, a fost una falimentară. Printre deciziile neinspirate luate s-a numărat şi renunţarea la Luis Suarez. Acesta a ajuns la Atletico Madrid, formaţie care ar 10 puncte peste Barcelona şi Real şi un meci mai puţin disputat. Luis Suarez e golgheterul la zi din La Liga, cu 14 reuşite, contribuind din plin şa parcursul trupei lui Simeone.
Uruguayanul a reuşit o dublă şi un assist în primele 20 de minute jucate în tricoul rojiblanco, iar evoluţiile sale au continuat în aceeaşi notă, fiind probabil cel mai în formă jucător din campionatul Spaniei. Întrebat despre decizia de a renunţa la un astfel de jucător, Ronald Koeman nu a arătat cu degetul spre Bartomeu, ci şi-a asumat îndepărtarea atacantului, chiar dacă decizia i-a aparţinut conducerii.
"Când am venit antrenor la Barcelona, ​​am discutat cu cei din conducere și în cele din urmă s-au luat nişte decizii. Trebuie luate astfel de hotărâri, chiar dacă sunt riscante: dacă merge bine - totul este bine, dar dacă nu merge bine, atunci apar problemele. Ar fi fost mai bine dacă Luis Suarez ar fi semnat pentru Juventus în loc de Atletico Madrid, deoarece este încă în liga spaniolă. Dar acest tip de decizie (n.r. de a se despărţi de uruguayan) a trebuit luată. A fost o decizie dură, dar am fost şi încă sunt de acord cu ceea ce a hotărât clubul", a spus Koeman, citat de As.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Luis Suarez, dat la o parte de la Barcelona din cauza prieteniei cu Messi?

Și Suarez are un dinte împotriva conducerii Barcelonei, considerând, ca și Messi, că a fost tratat nedrept. Uruguayanul voia să continue, dar a fost dat la o parte. La nivel declarativ, oficialii catalanilor au invocat salariul mare și vârsta, însă uruguayanul e convins că relația excelentă avută cu Leo a deranjat.
"Cred că au vrut să mă dea la o parte pentru că eram de partea lui Messi, poate că i-a deranjat că am o relație atât de bună cu Leo. Nu găsesc însă niciun motiv pentru care să creadă relația mea cu Leo ar fi putut să dăuneze echipei", a mai declarat Suarez, care a admis că îi simte deja lipsa fostului său prieten. Doar pe teren, pentru că în viața privată prietenia lor va dăinui pentru totdeauna. "Evident că mi-e dor de Leo, dar cu tehnologia din ziua de azi ținem legătura constant. Avem o prietenie care va dăinui. Împărtășim multe lucruri, multe valori comune, atât în sport, cât și în afara terenului. Copiii noștri sunt și ei prieteni, suntem ca o mare familie", a concluzionat Suarez.
El a punctat în mai multe rânduri că nu are nimic să îi reproşeze lui Ronald Koeman, care l-a tratat corect cât s-a aflat încă pe Camp Nou, în perioada de pregătire dinaintea definitivării transferului.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31