articol scris de Nicu Alexandru Savin
Kalidou Koulibaly a ajuns la Napoli în 2014 de la Genk pentru suma 8 milioane de €. În cei 6 ani ani petrecuți pe San Paolo, internaționalul senegalez a progresat constant și a devenit unul dintre cei mai valoroși fundași centrali din lume. Evoluțiile sale excelente din ultima perioadă au determinat marile echipe ale Europei să înceapă o cursă pentru a-l trasfera.

100 de milioane de € cere Napoli pentru Koulibaly

Liga
Xavi are 6 ținte clare pentru perioada de mercato din vară! Fotbaliștii așteptați la Barcelona
09/05/2022 LA 07:22
La un moment dat, plecarea lui Koulibaly din Italia părea iminentă, ținând cont de forța financiară a cluburilor care se bat pentru el. Prețul uriaș pe care îl solicită Aurelio De Laurentiis, 100 de milioane de €, nu i-a speriat pe granzii din Premier League, acolo unde este dorit cu insistență de Liverpool sau Manchester City. De asemenea, PSG și FC Barcelona s-au arătat și ele interesate de serviciile fundașului de 29 de ani, care mai are încă 3 ani contract cu formația napoletană.
Totuși, eventuala despărțire a senegalezului de napoletani nu mai este atât de sigură, asta după ce jucătorul a dat de înțeles că ar putea să-și încheie cariera la echipa italiană.

"Momentan, mai am un contract pe trei ani și nu mă gândesc la altceva decât la Napoli"

https://i.eurosport.com/2020/03/02/2787935.jpg
Intervievat de Gazetta dello Sport, senegalezul a vorbit despre zvonurile privind plecarea sa de la Napoli, dar a spus că nu a vorbit cu oficialii clubui despre un eventual trasfer: ”În fotbal, nu știi niciodată ce se întâmplă. Nu am vorbit niciodată cu Napoli despre plecare. Dacă trebuie să găsim o soluție , o vom găsi, dar nu am vorbit niciodată despre un trasfer”, a spus senegalezul pentru publicația italiană.

Koulibaly și-ar putea încheia cariera la Napoli

Fiind chestionat mai departe dacă există posibilitatea să-și încheie cariera pe San Paolo, Koulibaly a răspuns: ”Nu aș spune nu. Dar nu vreau să înșel pe nimeni. Știm cum stau lucrurile în fotbal. Pot să spun astăzi că rămân aici pe viață și mâine să fiu vândut”
Fundașul i-a asigurat pe fanii napoletani că va da tot ce are mai bun atâta timp cât va juca la această echipă: ”Le transmit fanilor că voi da 200-300% atâta timp cât voi purta acest tricou. Am o relație specială cu oamenii din Napoli.”
Koulibaly a jucat 239 de meciuri pentru Napoli în toate competițiile și este unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume în acest moment, iar o eventuală plecare a sa în această vară al slăbi considerabil șansele echipei lui Gennaro Gattuso de a se lupta în sezonul viitor pentru locurile fruntașe cu marile cluburi din peninsulă.
Liga
Barcelona a început negocierile pentru fundașul dorit de Xavi! Cât ar trebui să o achite catalanii
04/05/2022 LA 11:12
Liga
Xavi vrea la Barcelona un fotbalist care a fost intangibil pentru forțele din Premier League
16/02/2022 LA 16:46