În vârstă de 34 de ani, "Kuba" a ales în 2019 să semneze cu Wisla, club al cărui suporter a fost de mic, pentru a pune umărul la redresarea echipei.
Odată cu criza declanşată de coronavirus, actualii proprietari s-au văzut în imposibilitatea de a mai plăti salariile, iar toate indiciile duceau cătreu un faliment iminent.
Doar că Jakub Blaszczykowski a decis să investească o bună parte din averea strânsă în cariera impresionantă pentru a cumpăra clubul şi a-l salva, anunţă Sky Sports. Termenii tranzacţiei au fost deja stabiliţi, iar părţile au bătut palma.
Africa Cup of Nations
BREAKING NEWS | Șase morți și 40 de răniți într-o busculadă la meciul Camerun -Insulele Comore
ACUM 6 ORE
Blaszczykowski şi-a ajutat deja la începutul anului colegii, oferindu-se să le acopere salariile, înţelegând faptul că Wisla trece printr-o perioadă teribil de grea. Când a semnat, el a acceptat un salariu simbolic, de 100 euro/lună, dorind doar să ajute cu ce poate clubul de suflet.
Jakub Blaszczykowski a evoluat timp de aproape un deceniu la cel mai înalt nivel, la Dortmund, pe care a ajutat-o să câştige două titluri (2010-2011 şi 2011-2012) şi o Cupă (2012). A pus umărul la parcursul fantastic din stagiunea 2012-2013, când trupa germană a jucat finala Champions League. În 2008 şi 2010 a fost desemnat fotbalistul anului în Polonia, iar în 2008 a primit titlul de jucătorul anului, la Dortmund.
Wiska Cracovia e o echipă legendară în Polonia, fondată în 1906. A câştigat de 14 ori titlul, dar ultimul deceniu a fost destul de complicat. În ultimii ani, situaţia a devenit şi mai grea, când patronii Tomasz Jaydyynski şi Jaroslaw Krolewski s-au confruntat cu mari probleme financiare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Africa Cup of Nations
Caz incredibil la Cupa Africii pe Națiuni. Echipa fără portar!
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
Meci cu 5 goluri la Ovidiu, Farul – FC U Craiova 3-2. Cum arată clasamentul în zona play-off
ACUM 8 ORE