"Maradona by Kusturica" este fără îndoială cel mai apreciat film care-l are în prim plan pe Diego Maradona. Regizorul, sârbul Emir Kusturica, a asigurat pe toată lumea că nu mai face niciodată o peliculă similară.Lumea fotbalului a primit miercuri o veste extrem de dureroasă. Legendarul Diego Maradona s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.Cotidianul argentinian Clarin a oferit miercuri o veste șocantă pentru toți iubitorii fotbalului.
Diego Armando Maradona a murit miercuri la vârsta de 60 ani. Maradona suferise la începutul lui noiembrie o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtatea unui hematom subdural (cheag de sânge). Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986. Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Miercuri, genialul "D10S" Diego a suferit un stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat de echipele medicale ajunse la fața locului în 30 de minute de la apariția problemelor.

Kusturica, discurs la superlativ despre Diego Armando Maradona

Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
"Forța lui Diego era apropierea noastră ce venea din copilăria petrecută la periferie. Maradona e ultimul meu personaj. Un film despre Cristiano Ronaldo? Nu, n-are nimic de povestit! Era foarte greu de prins, la fel ca pe teren. Odată, am zburat până la Buenos Aires și nu l-am găsit, dispăruse! Așa era el. Dar forța lui era compasiunea, avea un zâmbet incredibil, Diego, precum unii babilonieni, ca Ghilgameș. Am fost împreună să vedem un meci al lui Boca Juniors, unul neimportant. Urla și se descompunea, era ca un cutremur, umplea întreg spațiul din jurul său", a dezvăluit Kusturica în cotidianul italian, Corriere della Sera.
Sârbul de 66 de ani a dezvăluit și cum a primit teribila veste a morții lui Diego: "Scriam o carte despre Peter Handke, laureat al Premiului Nobel, când m-a sunat un prieten ziarist. Am simțit imediat o durere îngrozitoare, pentru că știam că a dispărut ultimul personaj". Puțini sunt cei ce l-au cunoscut atât de bine pe Diego Maradona precum Emir Kusturica. "Nu-mi amintesc ca lumea să țină doliu din Argentina în Somalia și până în Serbia în ultimul secol. În timp ce omenirea e divizată de coronavirus, apare acest om, acest Zeu pe pământ, și reunește cu atâta forță din nou pe toți și ne face să plângem împreună. Ne asemănăm atât de mult, am crescut la marginea orașului Sarajevo, el în Buenos Aires și știm cât de greu e să trăiești așa. Între noi a explodat rapid o chimie. Dar n-a fost chiar ușor să am de-a face cu el".
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13