Thomas Tuchel a fost demis de la PSG ieri, chiar în Ajunul Crăciunului. Jocul neconvingător al parizienilor din această primă parte a sezonului i-a determinat pe oficialii de pe Parc de Princes să încheie mai repede colaborarea cu tehnicianul german, care urma să expire în vara anului viitor. Jurnaliștii francezi ai L'Equipe au realizat o caricatură amuzantă după demiterea antrenorului Thomas Tuchel de la PSG.
Caricatura îl portretizează pe antrenorul german în poala unui Moş Crăciun îmbrăcat cu veşminte în stil arab, o aluzie fină la patronii șeici ai clubului: "Dar am cerut numai jucători noi", se plânge Tuchel moşului. "Ascultă! Ţi-am dat un cec, aşa îţi poţi cumpăra ceea ce îţi doreşti", îi răspunde Moş Crăciun tehnicianului german.
https://i.eurosport.com/2020/12/25/2961435.jpg
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14

Demiterea lui Tuchel de la PSG, caricaturizată în L'Equipe

Caricatura face trimitere la faptul că Tuchel, confruntat în acest an cu multe probleme de lot din cauza accidentărilor şi a infectărilor cu noul coronavirus, a cerut public "întăriri" de mai ori, ceea ce a nemulțumit conducerea clubului care îi au în componență, printre alții, pe Neymar și Mbappe, doi dintre cei mai valoroși fotbaliști ai lumii.
Cotidianul Le Parisien, citat de presa franceză, a transmis că demiterea antrenorului Thomas Tuchel de la conducerea tehnică a echipei PSG va costa clubul parizian suma de şapte milioane de euro. Conducerea clubului trebuie să le achite antrenorului Thomas Tuchel şi asistenţilor săi, Zsolt Low şi Arno Michels, suma totală de şapte milioane de euro, reprezentând salariile pe următoarele şase luni rămase din contract.
Thomas Tuchel a ajuns în vara lui 2018 la Paris și pe plan intern a câștigat 2 titluri, o Cupă a Franței, o Cupă a Ligii și 2 Supercupe. În sezonul trecut, Tuchel a dus echipa până în finala Champions League, dar se pare că acest lucru nu a fost suficient pentru conducătorii clubului. Contractul lui Tuchel urma să expire în vara anului viitor și devenise tot mai clar că înțelegerea nu se va prelungi, dar oficialii parizienilor nu au mai așteptat nici măcar acel moment și au decis schimbarea la nivelul băncii tehnice.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22