Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, pe urmele unui portar "la reducere"! Ce echipe mai sunt interesate de portughezul de 23 de ani

Bianca Dumitru

Actualizat 12/06/2022 la 22:22 GMT+3

Barcelona este în căutarea mai multor fotbaliști pe care să-i aducă pe Camp Nou în această vară, pentru a-i întări lotul lui Xavi înaintea noului sezon. Unul dintre jucătorii pe care antrenorul a pus ochii este portarul Granadei, Luis Maximiano.

FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona vrea să facă mai multe transferuri importante în această vară pentru că obiectivul catalanilor este acela de a se lupta pentru cele mai importante trofee în următoarea stagiune.
Unul dintre posturile pe care Xavi vrea să aducă un jucător este cel de portar. Deși nu este o prioritate, antrenorul ar vrea să aibă o variantă pentru cazul în care Barcelona se va despărți de Neto.
Acesta din urmă ar vrea să meargă la o echipă unde să prindă mai multe minute, însă cluburile sunt reticente în a-i face o ofertă din cauza salariului prea mare pe care și l-ar dori.
În cazul în care totuși Neto va pleca de pe Camp Nou, Xavi a pus ochii pe Luis Maximiano, portarul Granadei, care ar putea fi transferat pentru o sumă accesibilă. Portughezul de 23 de ani a fost transferat de iberici în vara anului trecut de la Sporting Lisabona, pentru 4,5 milioane de euro.
Goalkeeper-ul a semnat un contract valabil până în 2025, în care a fost inclusă o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro. Potrivit presei din Spania, această sumă a fost redusă la jumătate în momentul în care Granada a retrogradat din La Liga, astfel că Maximiano ar putea fi transferat acum pentru doar 12,5 milioane de euro.
Ținând cont de acest lucru, pe urmele portarului se află, pe lângă Barcelona, Napoli și Almeria, care va căuta să se întărească după ce a promovat în prima ligă la finalul sezonului recent încheiat.
Citește și:

BARCELONA ÎL VREA PE BERNARDO SILVA DE LA MANCHESTER CITY

Un alt jucător dorit de Xavi la Barcelona este Bernardo Silva. Antrenorul catalanilor este de acord să-l cedeze pe Frenkie de Jong pentru ca apoi, cu banii obținuți în schimbul lui, să-l transfere pe jucătorul care s-a remarcat drept un om de bază în echipa lui Pep Guardiola.
Portughezul mai are contract până în 2025, iar tranzacția va fi greu de realizat, deoarece mijlocașul de 27 de ani este evaluat la circa 100 de milioane de euro de cei de la City și e greu de crezut că Barcelona își va permite o asemenea sumă, chiar dacă ar obține una asemănătoare din vânzarea lui De Jong.
Sport.es anunță că gruparea catalană a refuzat o primă ofertă de la Manchester United pentru De Jong. Ten Hag îl vrea neapărat pe fostul său elev de la Ajax, dar United a oferit doar 60 de milioane de euro + 20 de milioane de euro sub formă de bonusuri.
Suma este considerată prea mică de către cei de la Barcelona, care ar dori minim 100 de milioane pentru mijlocașul transferat de la Ajax, în 2019, pentru 86 de milioane de euro. Cel mai probabil, negocierile vor continua, iar impresia generală este că De Jong este împins să plece de la Barcelona, deși acesta nu ar vrea neapărat acest lucru.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo