Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Aguero, despre momentul în care a știut că problemele la inimă sunt serioase: "M-au lăsat singur"

Irina Aldea

Publicat 07/02/2022 la 12:55 GMT+2

Ajuns la 33 de ani, Sergio Aguero a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă, în urmă unor dureri în piept, resimțite după doar 41 de minute din primul său start pentru Barcelona. Fotbalistul și-a anunțat retragerea din fotbal în luna decembrie 2021.

Sergio Aguero

Credit imagine: Eurosport

Fostul atacant al lui Manchester City a fost forțat să se retragă în decembrie 2021 după ce a suferit dificultăți de respirație în timpul meciului dintre Barcelona și Alaves din luna februarie. Fotbalistul a părăsit atunci terenul în ambulanță. Sergio Aguero a dezvăluit cum a trăit momentul în care a știut că problema lui cardiacă este gravă - după ce a fost "lăsat într-o cameră mică, singur cu o mulțime de monitoare", în timp ce doctorii îi făceau teste în spital.
Deși inițial se discuta despre o pauză de 3 luni, rezultatele ulterioare au indicat faptul că argentinianul nu ar trebui să-și continue cariera de fotbalist după ce a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă. El a vorbit de curând despre momentele groaznice pe care le-a petrecut timp de două zile în spital și cum "a început să devină foarte emoționat".

Sergio Aguero, clipe teribile în așteptarea diagnosticului

"Primele 15 zile am avut parte de clipe groaznice. Când s-a întâmplat, am crezut că nu e nimic și că voi fi bine, dar când am ajuns la spital, m-au lăsat singur într-o cameră mică, cu o mulțime de monitoare în jurul meu. Mi-am dat seama că ceva era în neregulă. Și după două zile de spitalizare, am început să devin foarte emoționat", a spus fostul atacant pe Twitch.
Sergio Agüero
Cu peste 300 de goluri în carieră, Aguero este unul dintre cei mai mari atacanţi din ultimul deceniu şi jumătate. Sud-americanul şi-a început aventura în Europa la Atletico Madrid, în 2006, după ce impresionase în tricoul lui Independiente. A câştigat Europa League şi Supercupa Europei cu cei porecliţi "los colchoneros", înainte de a scrie istorie în tricoul lui City.

Sergio Aguero, o legend a fotbalului, s-a retras la 33 de ani

Pe Etihad, Aguero a câştigat 5 titluri şi a jucat o finală de Champions League, câştigând şi titlul de golgheter al campionatului englez, cel mai puternic din lume (2014-2015). Cu 184 de goluri în Premier League, el este al 4-lea cel mai bun golgheter din istorie (într-un clasament condus de Shearer) şi e cel mai bun marcator străin din istoria competiţiei, depăşindu-l pe Thierry Henry.
La nivel de naţională, Kun are 41 de reuşite pentru "pume", în 101 selecţii. A câştigat o Copa America şi a disputat o finală de Mondial, dar are şi o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2008. Aguero a visat mereu să fie campion mondial cu Argentina, dar, deşi nu a reuşit asta la seniori, a fost dublu campion mondial la U20 (2005 şi 2007).
Sergio Aguero, starul lui Manchester City, împlinește astăzi 32 de ani.
Golgheter all-time al lui City și cel mai bun marcator străin din istoria Premier League, Aguero a înscris mai multe hat-trick-uri decât orice alt jucător care a evoluat pe prima scenă a fotbalului britanic. Cu 184 goluri marcate pentru City, Aguero e cel mai bun marcator din istoria Premier League pentru o singură echipă. Pe locul secund se situează Wayne Rooney, cu 183 reușite pentru United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo