Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 variante pentru înlocuirea lui Ancelotti la Real Madrid! Numele surpriză de pe lista lui Florentino Perez

Bianca Dumitru

Publicat 04/05/2023 la 09:48 GMT+3

Carlo Ancelotti a ales să refuze oferta naționalei Braziliei, dorindu-și să continue la Real Madrid. Cu toate astea, se pare că Florentino Perez și-a făcut o listă impresionantă de posibili înlocuitori ai italianului, pe care se regăsesc Zinedine Zidane, Jose Mourinho și Xabi Alonso.

Carlo Ancelotti y Florentino Pérez en la presentación del técnico con el Real Madrid

Credit imagine: Reuters

În ultima săptămână din aprilie, jurnaliștii de la Marca au anunțat că telenovela plecării lui Carlo Ancelotti la echipa națională a Braziliei s-a încheiat.
Antrenorul ar fi cântărit bine variantele și a decis să refuze oferta echipei sud-americane, urmând a rămâne pe Santiago Bernabeu cel puțin până în vara lui 2024, indiferent de ratarea titlului în La Liga.
Se pare, însă, că președintele lui Real Madrid nu a renunțat la căutarea unui tehnician. Jurnaliștii publicației As.com au anunțat recent că Perez are 3 nume importantet pe lista posibililor înlocuitori ai lui Ancelotti.
Doi dintre cei vizați sunt Zinedine Zidane, liber de contract din vara anului 2021, și Jose Mourinho, care mai are contract cu AS Roma până la finalul sezonului viitor. Aceștia au o relație bună cu Florentino Perez, au un CV impresionant și se află mereu în fruntea listei de opțiuni a "galacticilor".
Cel de-al treilea antrenor care ar putea ajunge pe Bernabeu în cazul în care Ancelotti pleacă este Xabi Alonso. Tehnicianul de 41 de ani a impresionat în acest sezon în Bundesliga, reușind să ajungă cu Bayer Leverkusen până în semifinalele Europa League.
Fostul fotbalist al celor de la Real Madrid i-a condus pe nemți în 31 de partide în toate competițiile, înregistrând 17 victorii, 7 remize și 7 înfrângeri, iar conform sursei citate Perez îl consideră o opțiune interesantă, fiind dornic să-l readucă "acasă" pe iberic.
Rămâne, însă, de văzut dacă Ancelotti va alege să plece sau nu de pe Santiago Bernabeu la finalul acestui sezon sau dacă șefii clubului blanco vor decide să-l demită.
Citește și:

Real Madrid a coborât pe locul 3 în La Liga

Dacă ratarea titlului nu este o problemă, poate că parcursul în Champions League va fi decisiv pentru Carlo Ancelotti. Echipa sa este calificată în semifinalele competiției, urmând a se duela cu Manchester City pentru accederea în ultimul act.
În cazul unei ratări a finalei celei mai importante competiții intercluburi din Europa, Florentino Perez ar putea decide să încheie colaborarea cu tehnicianul italian.
Mai mult, în ultimele etape din La Liga, Real Madrid nu a reușit să lege victoriile și a coborât pe locul 3 în clasament. "Galacticii" au pierdut două meciuri din ultimele 3 etape și au fost depășiți în ierarhie de Atletico Madrid, care are un punct în plus.
Pentru echipa lui Ancelotti urmează în weekend meciul cu Osasuna din finala Cupei Regelui. Apoi, pe 9 mai, Real Madrid va juca acasă prima manșă a duelului cu Manchester City, din semifinalele Champions League.
Cine va câștiga trofeul Champions League în acest sezon?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo