Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a ieșit din criză cu o pretație stelară contra lui Villarreal!Lewandowski, bornă fabuloasă

Nicu Savin

Publicat 20/10/2022 la 23:53 GMT+3

Barcelona a câștigat cu 3-0 împotriva lui Villarreal și a depășit momentul dificil de după eșecul din Champions League și din El Clasico! Robert Lewandowski a reușit o dublă și a depășit cota celor 600 de goluri marcate în carieră.

Robert Lewandowski face à Villarreal

Credit imagine: Getty Images

Barcelona era sub o presiune imensă înaintea duelului cu Villarreal din La Liga. Săptămâna trecută, catalanii și-au compromis în mare parte șansele de a ajunge în optimile Champions League, iar apoi au pierdut și contra Realului, în El Clasico. Madrilenii se distanțaseră la 6 puncte după succesul de la Elche, astfel că formația lui Xavi avea nevoie nevoie neapărată de un succes împotriva trupei lui Emery pentrua rămâne aproape de marea rivală.
Echipa lui Xavi trecut cu bine examenul dificil pe care l-a avut în față, câștigând fără emoții. Soarta partidei s-a decis încă din prima repriză. Lewandowski a dat tonul petrecerii în minutul 31, când a preluat superb o centrare a lui Alba și apoi a înscris. Polonezul a "recidivat" 4 minute mai târziu, când l-a executat pe Rulli cu un șut impecabil din colțul careului.
Asaltul Barcelonei a continuat, iar Ansu Fati a făcut 3-0 în minutul 38. Repriza secundă a fost mult mai liniștită, Barcelona nemaijucând la turație maximă. Viillarreal a fost incapabilă să pună mari probleme în plan ofensiv și s-a terminat 3-0, rezultat care îi scoate din criză pe catalani. În etapa următoare, echipa lui Xavi va juca tot pe Camp Nou, contra lui Athletic Bilbao, o altă echipă puternică a campionatului.
Citește și:

Robert Lewandowski a depășit 600 de goluri marcate în carieră

Odată cu reușitele din această seară, Lewandowski a ajuns la 601 goluri marcate de-a lungul carierei (525 la nivel de club și 76 la națională). Atacantul a devenit astfel al 11-lea jucător din istorie care depășește borna celor 600 de goluri marcate în carieră. Lider în acest clasament este Cristiano Ronaldo, singurul cu peste 800 de reușite.
Lewandowski a ajuns la 14 goluri marcate pentru Barcelona (11 în campionat și 3 în Champions League). Din top 5 campionate, doar Erling Haaland are o medie mai bună de minute / reușită, dintre fotbaliștii care au jucat minim 500 de minute în actuala stagiune.
Polonezul a intrat într-un top select din istoria Barcelonei. În epoca modernă a fotbalului, doar 4 jucători mai reușiseră să marcheze 10 sau mai multe goluri în primele 10 partide de campionat pentru catalani: Kruyff (1974 - 11 goluri), Krankl (1978 - 10 goluri), Romario (1993 - 12 goluri) și Ronaldo Nazario (1996 - 11 goluri).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo