Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, acuzată oficial de corupție după izbucnirea cazului "Negreira"! Anunțul presei din Spania

Bianca Dumitru

Actualizat 07/03/2023 la 17:40 GMT+2

Barcelona se află în plin scandal, după ce au apărut informații potrivit cărora fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice de Arbitraj, Jose Maria Enriquez Negreira, ar fi fost plătit de catalani pentru a le face servicii. Clubul blaugrana va fi acuzat oficial pentru corupție în afaceri.

logo escudo Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere sportiv, fiind lider în clasamentul din La Liga. Clubul blaugrana este, însă, zguduit de un scandal în care sunt suspectate presupuse fapte de corupție.
Recent au ieșit la iveală informații conform cărora cei de la Barcelona l-ar fi plătit pe fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice de Arbitraj, Jose Maria Enriquez Negreira, pentru a presta servicii pentru ei prin firma deținută de acesta.
Inițial s-a vorbit despre 1,4 milioane de euro pe care clubul le-ar fi virat în contul unei firme a lui Negreira, între 2016 și 2018, dar apoi s-a descoperit faptul că cele două părți colaborau încă din 2001, suma totală pe care oficialul a încasat-o ridicându-se la aproape 7 milioane de euro.
Acum, conform jurnaliștilor din Spania, Parchetul va depune împotriva Barcelonei o plângere pentru corupție în afaceri, infracțiune care include și frauda în domeniul sportiv.
Citește și:

Barcelona, acuzată de corupție

Potrivit celor de la El Pais, citați de As.com, Parchetul va acuza clubul de pe Camp Nou de corupție în afaceri, infracțiune care a intrat în vigoare odată cu reforma penală din 2010 și care include frauda în domeniul sportiv. Plângerea îi va viza și pe Josep Maria Bartomeu și pe membrii echipei sale, dar și Enriquez Negreira.
Sursa citată mai anunță că Parchetul își propune ca infracțiunea să fie judecată în modul continuu, ținând cont de faptul că plățile s-au efectuat neîntrerupt cel puțin în perioada 2001-2018.
Presa iberică scria la începutul acestei luni că Barcelona nu va suferi o sancțiune sportivă pe plan intern, chiar dacă va fi găsită vinovată de corupție, pentru că faptele sunt prescrise. Conform Legii Sportului din 1990, încă în vigoare în materie disciplinară, abaterile foarte grave se prescriu după trei ani, iar Barcelona a reziliat contractul cu Enriquez Negreira în urmă cu cinci ani.
Cu toate astea, FIFA și UEFA pot intra din oficiu pe fir și pot lua măsuri severe împotriva clubului catalan, dacă se va dovedi că acesta a încălcat regulamentul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo