Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona are două ținte clare pentru mercato-ul din iarnă! Pe ce posturi vor să aducă întăriri

Bianca Dumitru

Actualizat 28/10/2022 la 17:22 GMT+3

Barcelona a ratat calificarea în primăvara Champions League. Oficialii clubului intenționează să îi aducă întăriri în lot lui Xavi, având pe listă pentru perioada de mercato din iarnă un fundaș dreapta și un mijlocaș.

FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu a reușit nici în acest sezon să se califice în primăvara Champions League, fiind retrogradată în Europa League, după ce a obținut o singură victorie în primele 5 etape ale grupelor.
În urma rezultatelor înregistrate în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, oficialii catalanilor au de gând să facă cel puțin două transferuri în perioada de mercato de la începutul anului 2023.
Potrivit jurnaliștilor Mundo Deportivo, șefii de pe Camp Nou consideră că echipa este în proces de construcție și că s-au făcut deja mutări importante la care mai vor să adauge transferul unui fundaș dreapta și un mijlocaș.
Clubul blaugrana nu are, însă, o misiune prea ușoară pentru că se confruntă în continuare cu probleme financiare importante, astfel încât vor căuta fotbaliști pe care să-i poată semna pe sume infime de bani.
Una dintre variantele pe care le iau în considerare catalanii sunt jucătorii ale căror contracte expiră în vara anului 2023. În schimbul lor ar vrea să plătească acum bani puțini, forțându-le mâna cluburilor care ar putea în caz contrar să-i piardă gratis la finalul sezonului.
Citește și:

Cum a comentat Laporta eliminarea Barcelonei din Champions League

Joan Laporta a oferit, după înfrângerea cu Bayern de pe Camp Nou, o reacție pentru Barca TV, unde a afirmat că este o eliminare rușinoasă din competiție.
Președintele catalanilor a spus însă că există circumstanțe atenuante, făcând referire la proiectul de a promova tinerii jucători din cadrul clubului. Clubul blaugrana a transferat în această vară jucători de 153 de milioane de euro, însă cele 7 noi achiziții au o medie de vârstă de peste 27 de ani.
"Este o rușine, dar nu putem blama jucătorii sau antrenorii pentru asta. Trebuie să privim înainte, pentru că avem La Liga și alte competiții. Știam că vor fi suișuri și coborâșuri în acest proces de reconstrucție a echipei.
Mesajul meu pentru fani este să privim către viitor. Xavi a folosit mulți jucători tineri, pentru ca aceștia să crească. Este un proiect tânăr în care trebuie să avem încredere. Campionatul rămâne important și trebuie să arătăm că putem continua, suntem într-o poziție bună. Champions League s-a întâmplat deja, nu mai putem face nimic.
Bayern este o echipă foarte puternică, un club consolidat. Nu mi se pare că au jucat cine știe ce în această seară, dar au jucat relaxați. Pentru noi a fost foarte complicat, meciul dintre Inter și Plzen a reprezentat o adevărată tortură", a declarat președintele Barcelonei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo