Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, victorie categorică cu Athletic Bilbao. Dembele, un gol și trei pase decisive pe Camp Nou

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/10/2022 la 23:57 GMT+3

Barcelona s-a impus cu scorul 4-0 în fața celor de la Athletic Bilbao, într-o partidă din etapa a 11-a din LaLiga. Ousmane Dembélé a fost eroul catalanilor, marcând un gol și oferind alte trei pase decisive.

Robert Lewandowski of FC Barcelona celebrates 3-0 with Ousmane Dembele of FC Barcelona during the La Liga Santander match between FC Barcelona v Athletic de Bilbao at the Spotify Camp Nou on October 23, 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Barcelona a primit duminică seara, pe Camp Nou, începând cu ora 22:00, vizita celor de la Athletic Bilbao, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a din LaLiga.
Catalanii au început duelul cu gândul doar la victorie, astfel încât să reducă ecartul față de ocupanta primului loc, Real Madrid, formație învingătoare cu o zi înainte, în fața celor de la Sevilla.
Prima repriză a fost una de zile mari pentru trupa lui Xavi, care a înscris de nu mai puțin de trei ori în poarta lui Simon.
Primul care și-a trecut numele pe lista marcatorilor a fost Dembele, care, găsit perfect de centrarea din flancul stâng a lui Lewandowski, a reluat cu capul în ațele porții lui Unai Simon. Totodată, reușita sa a reprezentat golul cu numărul 4.000 al Barcelonei, pe teren propriu, în LaLiga, din toate timpurile.
De doar șase minute au avut nevoie cei de la Barcelona pentru a mai puncta o dată. Sergi Roberto a dublat avantajul catalanilor cu un șut deviat din interiorul careului.
Până în minutul 22, tabela indica deja 3-0 pentru amfitrioni. Dembele l-a găsit cu pasa pe Lewandowski, iar polonezul a reușit o preluare perfectă, pentru ca mai apoi să expedieze un șut imparabil pentru goalkeeper-ul vizitatorilor.
CITEȘTE ȘI:

Barcelona, victorie categorică cu Bilbao

Tot Barcelona a continuat să fie echipa mai periculoasă și după întoarcerea de la vestiare. Sergi Roberto a pasat în fața porții, Pedri a interceptat mingea, dar balonul a lovit stâlpul porții lui Unai Simon.
Elevii lui Xavi au mai punctat o dată, în minutul 74, Ferran Torres, din pasa lui Dembele, autor a trei assist-uri, introducând mingea în ațe.
S-a terminat 4-0 pentru formația gazdă, care ajunge la borna 28 în clasament, la trei lungimi în spatele liderului Real Madrid. De partea cealaltă, Bilbao este pe poziția a șasea, cu 18 puncte.

Barcelona - Athletic Bilbao 4-0 | Echipele de start

  • Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Kounde, Garcia, Balde – De Jong, Busquets, Pedri – Dembele, Lewandowski, Gavi. Rezerve: Bellerin, Pique, Fati, Torres, Alonso, jordi Alba, Kessie, Raphina, Sotorres, Torre, Tenas. Antrenor: Xavi
  • Athletic Bilbao: Simon – De Marcos, Alvarez, Martinez, Berchiche – Herrera, Vesga – Williams, Zarraga, Berenguer - Williams. Rezerve: Morcillo, Vivian, Sancet, Munian, Guruzeta, Agirrezabala, Dani Garcia, Lekue, Vencedor, Raul Garcia, Balenziaga, Peredes. Antrenor: Valverde Tejedor
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo