Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona câștigă 3 puncte uriașe pe terenul lui Betis! Catalanii au 8 puncte peste Real Madrid

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/02/2023 la 00:04 GMT+2

Barcelona s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Betis Sevilla. Toate golurile partidei s-au marcat în repriza secundă, iar catalanii se distanțează la 8 puncte de Real Madrid, în fruntea clasamentului din La Liga.

Lewandowski und Barcelona schlagen Betis Sevilla

Credit imagine: SID

Articol scris de Dani Morar
Barcelona a obținut 3 puncte foarte importante în lupta pentru titlu din La Liga. Catalanii au câștigat cu 2-1 pe terenul lui Betis, însă au fost în pericol de a fi egalați pe final. Este a patra victorie consecutivă a formației lui Xavi la un singur gol diferență, după 3 succese cu 1-0.
Barcelona a avut prima mare ocazie în minutul 2. Raphinha a primit o pasă lungă, a preluat perfect și a avnasat spre poartă. Brazilianul s-a aflat în unghi și nu l-a putut învinge pe portarul lui Betis.
Barca venea după trei victorii consecutive la diferență de doar un gol, iar un nou succes la limită ar fi însemnat o premieră în istoria clubului. Nu s-a întâmplat însă, deși scorul era același cu 10 minute înainte de final.
Gazdele au replicat în minutul 10, atunci când Luiz Henrique s-a aflat în poziție foarte bună. Acesta a tras spre poartă, iar mingea se ducea foarte bine, însă fundașii catalanilor au intervenit și au acordat corner.
Betis a cerut un penalty câteva momente mai târziu, dar centralul nu a fost impresionat de căderea lui Borja Iglesias. Barcelona putea deschide scorul în minutul 19, atunci când Pedri a realizat o acțiune de toată frumusețea. Mijlocașul a rămas singur cu portarul, dar a șutat slab, permițându-i adversarului să intervină.
Catalanii au pus presiune, iar Lewandowski și Gavi au combinat superb, înainte ca fundașii gazdelor să intercepteze balonul. Raphinha a înscris în minutul 34, dar golul aripei stânga braziliene a fost anulat pentru un offside.
Până la pauză Barca a forțat deschiderea scorului, prin Gavi, al cărui șut a fost blocat în ultima clipă de fundașii adverși. Echipa antrenată de Xavi nu a tras pe poartă în prima parte a jocului pentru a doua oară în acest sezon. Prima dată se întâmplase la o partidă cu Bayern Munchen, din Champions League.
Citește și:

Barcelona are 8 puncte peste Real Madrid în La Liga

Partea secundă a început pe contre, ambele echipe dorind să schimbe scorul de pe tabelă. Raphinha a fost servit excelent de către Pedri, dar brazilianul a pierdut mingea în momentul în care putea să finalizeze, după o serie de driblinguri.
Raphinha, unul dintre cei mai activi oameni de pe teren, a deschis scorul, după o fază superbă. Frenkie de Jong a bătut repede o lovitură liberă, iar defensiva lui Betis a fost surprinsă. Alejandro Balde i-a pasat lui Raphinha în fața porții, care a îndeplinit o simplă formalitate, modificând tabela.
Lewandowski și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, cu 10 minute înainte de final. Atacantul polonez a înscris din apropiere, după un corner bătut de Pedri și o deviere a lui Araujo. Lewa a preluat în zona careului mic și a șutat, dublând avantajul echipei sale.
Betis a redus din diferență în minutul 85. Sabaly a centrat, iar Jules Kounde și-a deviat mingea în propria poartă, aducându-le pe gazde înapoi în joc. Andaluzii au dat totul pe cartea atacului și puteau egala la doar două minute de la gol, dar Kounde a respins în afara careului.
S-a încheiat 2-1 pentru Barcelona, care obține 3 puncte uriașe în lupta pentru titlu. Catalanii s-au distanțat la 8 puncte de Real Madrid, care joacă mâine, pe Bernabeu, contra Valenciei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo