Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, cu ochii pe unul dintre tinerii din lotul Germaniei! Ce nu sunt dispuși să accepte catalanii

Bianca Dumitru

Publicat 21/11/2022 la 10:59 GMT+2

Youssoufa Moukoko va fi, la finalul sezonului 2022/23, unul dintre cei mai vânați tineri fotbaliști din lume. Pe urmele atacantului de la Borussia Dortmund se află, printre altele, Barcelona.

Joshua Kimmich und Youssoufa Moukoko

Credit imagine: Getty Images

Youssoufa Moukoko a fost convocat de selecționerul Germaniei la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 la doar 18 ani.
Fotbalistul a impresionat în prima parte a acestui sezon în tricoul Borussiei Dortmund, pentru care a reușit 6 goluri în 8 meciuri, iar pe urmele sale se vor afla, la finalul actualei stagiuni, mai multe echipe de top din lume.
Contractul lui Moukoko cu Dortmund se încheie în vara anului 2023 și, deși nemții își doresc să-i prelungească înțelegerea, cele două părți nu au ajuns încă la niciun acord, iar cluburile din Europa stau la pândă pentru a-i obține semnătura.
Conform presei din Spania, una dintre marile puteri de pe continent care visează să-l transfere este Barcelona, echipă la care Moukoko a dezvăluit că ar fi încântat să joace.
Catalanii au dat de înțeles că nu se îndoiesc de talentul impresionant al atacantului, dar că nu vor accepta cerințele financiare exorbitante ale reprezentanților săi.
Citește și:

Condițiile lui Moukoko pentru a rămâne la Dortmund

Potrivit jurnaliștilor de la publicația catalană Sport, impresarii și familia lui Moukoko negociază și cu șefii de la Borussia Dortmund.
Prioritatea tânărului fotbalist este aceea de a rămâne la clubul din Bundesliga, pentru că germanul vrea să le răsplătească încrederea pe care cei de la echipă au avut-o în el.
Pentru a-și prelungi contractul cu Dortmund, Moukoko a pus, însă, două condiții. În primul rând, atacantul de 18 ani își dorește ca echipa să se califice în următorul sezon al Champions League, iar în al doilea rând vrea să aibă în contract o clauză de reziliere cu un preț clar, așa cum a fost în cazul lui Erling Haaland.
Youssoufa Moukoko ar putea debuta pentru Germania la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 miercuri, de la ora 15:00, în duelul cu Japonia. Nemții fac parte din grupa E, în care se mai află Spania și Costa Rica.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo