Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, recital cu Sevilla pe terenul andaluzilor. Lewandowski a atins o bornă remarcabilă

Andrei Nicolae

Actualizat 03/09/2022 la 23:54 GMT+3

Trupa lui Xavi a obținut o victorie cateogorică pe Ramon Sanchez-Pizjuan în fața celor de la Seviila, cu scorul de 3-0. Raphinha, Lewandowski și Eric Garcia au adus succesul în contul catalanilor, care au urcat pe locul al doilea în clasamentul din La Liga.

Barcelona-Sevilla

Credit imagine: Getty Images

Andaluzii au fost cei care au început partida mai bine și au pus probleme la poarta lui Ter Stegen. Ivan Rakitic, fostul jucătorul al trupei blaugrana, a fost primul care a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă șutul său a fost prins de goalkeeper-ul Barcei fără emoții.
Sevilla s-a făcut remarcată în ofensivă și în următoarele minute ale jocului, însă majoritatea fazelor i-au prins pe jucătorii lui Julen Lopetequi în poziție de offise. Barcelona a dovedit că ocaziile se răzbună, iar catalanii au deschis scorul în minutul 21 prin Raphinha, care a îndeplinit o formalitate. Lobul trimis de Lewandowski peste Bono a fost scos de pe linia porții, iar brazilianul a împins mingea în poarta goală.
Trupa lui Xavi a prins curaj după golul înscris și a ieșit la atac, iar Barca și-a majorat avantajul în minutul 36 prin reușita lui Lewandowski, care a fost găsit perfect în careu de către Jules Kounde. Barca putea intra la vestiare cu o diferență de trei goluri pe tabelă, însă lobul lui Dembele a trecut puțin pe lângă poarta andaluzilor.
Catalanii au înscris în cele din urmă golul al treilea prin Eric Garcia în minutul 50, după ce Kounde a recentrat o minge trimisă în careu de Raphinha. Catalanii au fost în continuare cei care au atacat, însă inițiativele lui Lewandowski și ale lui De Jong nu l-au învins pe Bono. Cele două echipe nu au mai propus faze importante de poartă până la final, iar andaluzii au fost învinși la scor de neprezentare de trupa lui Xavi.
Citește și:

Lewandowski a atins o bornă remarcabilă

Golul înscris de Lewandowski cu zece minute înainte de finalul primei reprize a reprezentat a cincea reușită a polonezului în primele patru partide pentru catalani în La Liga.
Atacantul de 34 de ani s-a alăturat unui club select de jucători, Cristiano Ronaldo (Real Madrid, în 2009) și Radamel Falcao (Atletico Madrid, în 2011), fiind singurii jucători din acest secol care au mai înscris cinci goluri în primele patru meci jucate în La Liga.
Pentru ambele echipe urmează partide în UEFA Champions League. Barcelona o va întâlni pe Viktoria Plzen, în timp ce Sevilla va da piept cu Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo