Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și Espanyol, egal cu scântei în derby-ul Cataluniei! Două cartonașe roșii pe final

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 31/12/2022 la 17:06 GMT+2

Barcelona și Espanyol au remizat, scor 1-1, în derby-ul Cataluniei, din această după amiază. Partida a fost una cu multe ocazii, dar și cu o tensiune la cote înalte, pe final arătându-se două cartonașe roșii, câte unul fiecărei echipe.

Lewandowski y Sergi Gómez durante el Barcelona-Espanyol

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona și Espanyol au încheiat la egalitate, scor 1-1, după un meci foarte încins pe Camp Nou. Arbitrul întâlnirii a scăpat meciul de sub control în ultimele 20 de minute și a fost nevoit să acorde un penalty și câte un cartonaș roșu de fiecare parte.
Barcelona a deschis scorul foarte repede, după doar 7 minute. Raphinha a executat bine un corner, iar mingea deviată a ajuns la Christensen. Fundașul a recentrat cu capul, iar Marcos Alonso a îndeplinit o simplă formalitate, marcând cu capul.
În minutul 19, Jordi Alba a centrat superb la prima bară, iar apariția lui Marcos Alonso putea dubla avantajul gazdelor. Fundașul spaniol a reluat cu latul, dar balonul s-a dus puțin peste poartă. Alba a jucat meciul cu numărul 300 în La Liga în această după amiază.
Un minut mai târziu, Alonso a schimbat rolurile și a centrat pentru Ansu Fati, care a reluat pe spate, din cădere, însă șutul său a trecut alături. Raphinha a avut ocazia de a dubla avantajul Barcelonei, dar șutul său deviat de la marginea careului a fost scos cu pieptul de către Alvaro Fernandez.
În debutul reprizei secunde, Marcos Alonso a centrat la colțul lung, găsindu-l excelent pe Sergi Roberto. Acesta a recentrat, dar mingea a trecut la limită pe lângă Ansu Fati, care a ratat șansa de a marca.
Alonso a mai trimis o centrare foarte bună la 10 minute după pauză. Pasa sa l-a găsit pe Robert Lewandowski în zona punctului de la 11 metri, dar lovitura de cap a polonezului a trecut de puțin pe lângă bară.
Citește și:

Barcelona a fost egalată din penalty de către Espanyol

Espanyol a primit un penalty în minutul 71, după incursiunea lui Joselu. Atacantul oaspeților a dat mingea peste apărarea adversă și în cursa sa a fost călcat de către Marcos Alonso, astfel că nu au existat discuții în ceea ce privește decizia arbitrului.
Același Joselu a executat lovitura de pedeapsă și a înscris fără emoții. Ter Stegen s-a aruncat în partea stângă, dar acesta a tras pe mijloc, aducând egalarea.
Câteva minute mai târziu, Barcelona a mai primit o lovitură. Jordi Alba a fost eliminat în urma protestelor, astfel că situația se complica și mai tare pentru echipa sa. Două minute mai târziu, tensiunea a ajuns la cote maxime, iar arbitrul partidei a restabilit egalitatea numerică.
Vinicius Souza a văzut și el cel de-al doilea cartonaș galben. Acesta l-a faultat pe Sergi Roberto și a văzut al doilea avertisment. La aceeași fază, a fost eliminat și Leandro Cabrera, însă centralul a anulat decizia după ce a analizat faza la monitorul VAR și a considerat că jucătorul nu a vrut să îl lovească pe Lewandowski.
Lewa a avut ocazia de a aduce victoria în minutul 88, dar șutul său a fost apărat de portarul advers. S-a încheiat 1-1, iar în urma acestui egal, Barcelona și Real Madrid încheie anul pe primele două poziții, la egalitate de puncte, 38. Catalanii au un golaveraj superior, 34-6, față de 35-14 al formației din capitală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo