Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și Juventus, în cursă pentru un atacant care a evoluat întreaga carieră în Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/11/2022 la 16:20 GMT+2

Barcelona și Juventus concurează pentru Wilfried Zaha, atacantul lui Crystal Palace. Ivorianul a evoluat toată cariera în Premier League, fiind om de bază la "vulturi" și având cifre foarte bune de-a lungul anilor.

Wilfried Zaha (Crystal Palace) and Luis Diaz (Liverpool) / Premier League

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona și Juventus iau în calcul posibilitatea de a-l transfera pe Wilfried Zaha, unul dintre jucătorii legendari ai lui Crystal Palace. Ivorianul se află în ultimul an de contract cu echipa de pe Selhurst Park, având nu mai puțin de 441 pentru club.
Potrivit Daily Mail, aventura sa în tricoul "vulturilor" se apropie de final, acesta fiind liber să negocieze cu orice echipă dorește începând cu 1 ianuarie 2023. Presa britanică a dezvăluit că două cluburi legendare sunt pe urmele sale. Barca și Juve și-ar dori o mutare gratis a atacantului și consideră că el s-ar plia foarte bine pe ceea ce caută.
În ciuda problemelor financiare, Barcelona a cheltuit peste 150 de milioane de euro în vară, dar a transferat și o mulțime de jucători liberi de contract. Andreas Christensen, Franck Kessie, Hector Bellerin și Marcos Alonso au ajuns gratis la catalani, care vor să aplice aceeași metodă și în cazul lui Zaha.
De cealaltă parte, Juventus arre un început dezastruos de sezon și, la fel ca și spaniolii au fost eliminați din Champions League și vor continua în Europa League. Bianconeri îl văd pe jucătorul din Premier League drept o variantă de rezervă excelentă pentru Vlahovic sau Chiesa.
Zaha a avut evoluții remarcabile în Premier League și multe voci l-au dat ca și transferat la echipe mai mari, în mai multe rânduri. În 2019, el a fost foarte aproape de a semna cu Arsenal, însă Unai Emery l-a preferat pe Nicolas Pepe în loc.
Citește și:

Barcelona este lovită de retragerea lui Gerard Pique

La Barcelona, vestea retragerii lui Gerard Pique a lovit ca un șoc penttru suporteri. Fundașul a transmis un mesaj emoționant și a menționat că meciul de sâmbătă, împotriva Almeriei, va fi ultimul pentru el pe Camp Nou.
"Culers (n.r. – fanii Barcelonei), în ultimele săptămâni, luni, multă lume a vorbit despre mine. Până acum, n-am zis nimic. Dar acum vreau să vorbesc despre mine. La fel ca mulți dintre voi, sunt un fan al Barcelonei dintotdeauna. M-am născut într-o familie care a iubit fotbalul. Când eram mic, nu am vrut să devin fotbalist, dar voiam să joc pentru Barca.
În ultima vreme, m-am gândit foarte mult la acel copil, la ce ar fi gândit micul Gerard dacă i-ar fi spus cineva că toate visurile sale vor deveni realitate. Că va ajunge la prima echipă a Barcelonei, că va câștiga toate trofeele posibile. Că va fi campion european și mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, că va fi unul dintre căpitanii echipei.
Au trecut 25 de ani de când joc pentru Barca. Am plecat și am revenit. Fotbalul mi-a dat totul. Barca mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul. Acum, că toate visurile acelui copil s-au îndeplinit, vreau să vă spun că am decis să-mi închei această călătorie. Am spus mereu că nu va fi o altă echipă după Barca. Și așa va fi.
Sâmbătă va fi ultimul meu al meu pe Camp Nou. Voi rămâne un fan, voi susține echipa, le voi transmite copiilor mei dragostea pentru Barca. Mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou! Trăiasca Barca! Mereu", a spus Gerard Pique, într-un clip video postat pe rețelele sociale.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo