Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, victorie de control cu Getafe! Catalanii s-au distanțat la 6 puncte de Real Madrid, care joacă cu Bilbao

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/01/2023 la 21:27 GMT+2

Barcelona s-a impus cu 1-0 în fața lui Getafe, într-o partidă din etapa a 17-a din La Liga. Catalanii au controlat partida de la un capăt la altul și nu a forțat marcarea golului secund, stând la adăpostul golului marcat de Pedri, în prima repriză.

FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona a câștigat cu 1-0 partida cu Getafe de pe teren propriu. Pedri a marcat singurul gol al partidei, aducând 3 puncte importante pentru echipa sa, care s-a distanțat de rivala Real Madrid, cel puțin pentru moment. De asemnea, tânărul mijlocaș a înscris pentru prima dată în două partide consecutive pentru Barcelona, echipă care a controlat partida de la un capăt la altul.
Barcelona a dominat partida la capitolul posesie, iar prima ocazie a apărut după 7 minute. Dembele a primit o pasă bună, care a șutat de la distanță, lângă stâlpul din stânga al porții, dar David Soria a intervenit cu mare siguranță.
Pedri a încercat și el să pună în pericol poarta adversă, dar portarul oaspeților a avut un nou reflex bun. Getafe a replicat după un sfert de oră, prin Juan Antonio Iglesias Sanchez, care a trimis o pasă bună, interceptată de defensiva catalanilor.
Același jucător a fost prins în ofside câteva minute mai târziu, înainte ca Raphinha să încerce și el un assist spectaculos, care nu a găsit destinatarul. Gavi a avut și el o ocazie bună, cu doar 3 minute înainte ca Barcelona să deschidă scorul.
Citește și:

Barcelona s-a distanțat la 6 puncte de Real Madrid, care joacă cu Bilbao

Catalanii au dat lovitura în minutul 35, în urma unei faze de toată frumusețea. Jucătorii liderului din La Liga au construit o acțiune superbă, Raphinha a fost omul cu assist-ul, iar Pedri s-a aflat la finalizare, după ce a primit o centrare pe jos, în centrul careului.
Pedri a marcat pentru prima oară în două partide consecutive pentru Barcelona, în ciuda faptului că a jucat aproape 100 de meciuri pentru catalani.
În minutul 69, Ousmane Dembele a fost iertat de al doilea galben. Faultul francezului a fost la limita cartonașului, dar centralul partidei a decis să nu îl elimine. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar Barcelona s-a impus cu 1-0.
În urma acestui rezultat, catalanii au ajuns la 44 de puncte în 17 etape, cu 6 mai multe decât rivala Real Madrid, care are un meci în minus, pe care îl va disputat în această seară, în compania celor de la Atheltic Bilbao.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo