Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona vrea să-i aducă un înlocuitor lui Dembele! Fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Actualizat 31/10/2022 la 17:36 GMT+2

Barcelona a ratat calificarea în primăvara Champions League. Oficialii clubului intenționează să facă unele transferuri importante în următoarea fereastră de mercato, fiind cu ochii și pe un posibil înlocuitor al lui Dembele.

Xavi (l.) und Ousmane Dembele (r.)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu a reușit nici în acest sezon să se califice în primăvara Champions League, fiind retrogradată în Europa League, după ce a obținut o singură victorie în primele 5 etape ale grupelor.
În urma rezultatelor înregistrate în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, oficialii catalanilor au început să se concentreze asupra perioadei de mercato din iarnă, când au de gând să facă transferuri prin care să-i întărească lotul lui Xavi.
Potrivit jurnaliștilor din Spania, șefii de pe Camp Nou sunt, printre altele, în căutarea unui înlocuitor pentru Ousmane Dembele. Francezul a semnat în vară o înțelegere valabilă două sezoane, până în 2024.
În cazul în care nu îl conving să accepte un contract pe o perioadă mai îndelungată, oficialii Barcelonei vor să-i aducă un înlocuitor pentru a-l putea scoate la vânzare vara viitoare, evitând riscul de a-l pierde gratis un an mai târziu.
Conform celor de la Mundo Deportivo, fotbalistul așteptat la Barcelona în locul lui Dembele este Nicolas Jackson. Atacantul în vârstă de 21 de ani a fost promovat la prima echipă a celor de la Villarreal anul trecut, iar în acest sezon a evoluat în 19 partide, reușind 3 goluri și două pase decisive.
Senegalezul le-a atras privirile catalanilor prin faptul că este un jucător polivalent, care poate evolua pe orice poziție din atac. În plus, Jackson se află în ultimele luni de contract cu Villarreal, putând să ajungă gratuit din vară la Barcelona.
Potrivit sursei citate, șefii clubului blaugrana au luat deja legătura cu reprezentanții fotbalistului.
Citește și:

BARCELONA A PUS OCHII ȘI PE ÎNLOCUITORUL LUI BUSQUETS

Oficialii clubului blaugrana sunt și în căutarea unui înlocuitor pentru Sergio Busquets, care se află în ultimele luni de contract cu Barcelona, urmând a pleca de pe Camp Nou la finalul sezonului 2022/23.
Potrivit jurnaliștilor The Sun, oficialii clubului blaugrana au pus ochii pe un fotbalist din Premier League. Xavi l-ar vrea pe jucătorul celor de la Newcastle, Bruno Guimaraes.
Negocierile cu englezii nu vor fi deloc ușoare. Brazilianul a ajuns în Anglia la începutul acestui an, în schimbul a 42 de milioane de euro, iar șefii clubului de pe St James' Park ar intenționa să îi ofere un contract mai bun, cu un salariu de peste 230.000 de euro pe săptămână.
Un alt jucător pe care Xavi și l-ar fi dorit în locul lui Busquets este Martin Zubimendi, mijlocașul celor de la Real Sociedad. Acesta tocmai și-a prelungit, însă, contractul cu rivalii din La Liga, având o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo