Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bun fundaș de la Cupa Mondială, sfătuit de omul care l-a lansat să se transfere la Real Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 09/12/2022 la 17:44 GMT+2

Josko Gvardiol s-a remarcat la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar drept unul dintre cei mai buni fundași din lume. Unul dintre foștii antrenori ai croatului consideră că apărătorul ar putea fi transferat în perioada următoare pentru o sumă uriașă.

Josko Gvardiol

Credit imagine: Getty Images

Josko Gvardiol s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni fundași ai momentului la Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Fotbalistul din naționala Croației a avut cifre foarte bune atât în ceea ce privește interceptările, cât și pasele sau recuperările.
Unul dintre foștii săi antrenori, Igor Jovicevic, a vorbit despre capacitățile fundașului central de 20 de ani, explicând cum l-a remarcat încă de când era un adolescent.
"Era la altă echipă, dar mi s-a părut atât de bun încât l-am luat direct cu mine la filială. Avea 16 ani și juca deja în liga a doua. Volumul de muncă era foarte mare, dar se descurca. Ne-am dat seama repede că va fi un fundaș central de top.
Avea o personalitate nepotrivită vârstei lui. Mi-a adus aminte de Sergio Ramos. Dacă greșește, se ridică de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.
El avea stăpânire totală asupra jocului. Era puternic fizic și lua decizii fără nici un efort. Vedeai de atnci la el ce vezi și acum: un fundaș solid, inteligent, care anticipează bine și care este foarte puternic în dueluri.
Eu sunt un antrenor care pariază pe tineri. Dacă vezi un jucător cu un astfel de potențial, trebuie să mori cu el... chiar dacă prețul este să fii dat afară. Din fericire, timpul mi-a dat dreptate. Am o relație excelentă cu Josko și de fiecare dată când îl văd jucând, simt recunoștință", a spus actualul antrenor al lui Șahtior Donețk.
Citește și:

Gvardiol, sfătuit să se transfere la Real Madrid

Igor Jovicevic s-a arătat convins și că Gvardiol va fi transferat de RB Leipzig, în următoarele perioade de mercato, în schimbul unei sume importante de bani.
"Au respins deja 80 de milioane de la Chelsea vara trecută. Cred că transferul, dacă cei de la Leipzig insistă, poate ajunge până la 100 de milioane, ceea ce l-ar face cel mai scump fundaș din istorie.
Spuneți-mi, la 20 de ani, ce fundaș puteți găsi cu această soliditate și această mentalitate, care ne oferă performanță imediată și, în același timp, are atât de mult potențial de îmbunătățire. Și, pe deasupra, stângaci. Poate juca ca fundaș central în linie de trei și, în linie de patru, ca fundaș stânga... Este unul dintre cei 'aleși'.
Aș putea juca în orice club de top, la PSG, Barcelona... Dacă ar fi după mine, l-aș sfătui să se ducă la Madrid. Nu vreau să aud de altceva. Mă surprinde că Real Madrid nu l-a semnat acum 2-3 ani, deși înțeleg că au așteptat să se maturizeze puțin", a adăugat Jovicevic, citat de Marca.
Josko Gvardiol este, din 2021, jucătorul celor de la RB Leipzig. Nemții l-au transferat de la Dinamo Zagreb în schimbul a 18,8 milioane de euro. Fundașul, care are o cotă de piață de 60 de milioane de euro, mai are contract până în 2027.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo