Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată noul contract pe care Griezmann îl va semna cu Atletico! La ce sumă de bani a renunțat francezul

Bianca Dumitru

Publicat 06/10/2022 la 13:36 GMT+3

Atletico Madrid și Barcelona au ajuns la un acord privind transferul atacantului francez Antoine Griezmann. Jurnaliștii din Franța au dezvăluit și datele noului contract pe care îl va semna fotbalistul cu echipa lui Diego Simeone.

Antoine Griezmann

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid și Barcelona s-au înțeles asupra transferului definitiv al lui Antoine Griezmann în echipa lui Diego Simeone. Madrilenii ar fi trebuit să plătească 40 de milioane de euro în schimbul francezului, sumă cu care nu au fost de acord, iar până la urmă clubul blaugrana a acceptat o sumă mai mică.
Potrivit jurnaliștilor din Franța, pentru a pune punct "telenovelei" care a marcat startul acestui sezon, și Griezmann a trebuit să accepte noi condiții contractuale.
Cei de la Tribal Football au anunțat că fotbalistul a renunțat la 20% din valoarea salariului pe care îl primea la Barcelona, urmând a încasa anual la Atletico suma de 8 milioane de euro.
Conform publicației L'Equipe, noua înțelegere pe care o va semna Griezmann va fi valabilă până în vara anului 2026. Cu echipa blaugrana, francezul avea contract până în 2024.
Citește și:

Cât va încasa Barcelona pentru Griezmann

Antoine Griezmann a fost în această vară protagonistul unei adevărate telenovele. Atletico Madrid și Barcelona se înțeleseseră asupra unei clauze în momentul revenirii francezului sub comanda lui Diego Simeone.
Aceasta se traducea astfel: dacă francezul va juca mai mult de 30 de minute în 80% din partidele formației lui Simeone, clubul din capitala Spaniei va trebui să achite încă 40 de milioane de euro.
Pentru a evita plata acestei sume, Atletico s-a comportat meschin, iar francezul a prins în mare parte doar finalurile de meci, deși a fost poate cel mai în formă jucător din ofensiva rojiblanco.
A fost pusă în discuție varianta unui proces, care să stabilească cine are dreptate, dar jurnaliștii spanioli au anunțat că cele două formații s-au înțeles în afara tribunalului pentru o sumă mai mică, în contextul în care, se pare, în acte lucrurile nu sunt foarte clare, fiecare club interpretând în propria cheie respectiva clauză.
În consecință, Barcelona va primi 20 de milioane de euro la finalul acestei stagiuni, fără vreo altă clauză, pentru ca drepturile federative ale jucătorului să îi aparțină 100% lui Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo