Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De la meciuri pentru Dinamo la căpitan împotriva lui Real Madrid. Aleix Garcia e căpitan în La Liga

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/10/2022 la 11:59 GMT+3

Fost fotbalist la Dinamo București, Aleix Garcia evoluează constant în prima ligă spaniolă la Girona, formație alături de care a reușit promovarea la finalul sezonului precedent. A fost căpitan în ultima etapă de La Liga și mâine urmează să întâlnească Real Madrid pe Santiago Bernabeu.

Aleix Garcia căpitan la Girona

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Deși a trecut pentru o perioadă scurtă a carierei pe la Dinamo București într-un moment în care alb-roșii nu traversau deloc o perioadă bună și s-a confruntat cu formații din prima ligă românească, Aleix Garcia este acum în fața unuia dintre cele mai importante dueluri din cariera sa.
Căpitan la Girona în ultima partidă de La Liga, fostul mijlocaș al "câinilor" a prefațat meciul de mâine după-amiază, când echipa sa va juca pe Santiago Bernabeu împotriva campioanei Spaniei. Deși a mai învins cândva Real Madrid la ea acasă, pe vremea când evolua tot la Girona, în februarie 2019, Aleix Garcia a spus că ar semna pe loc pentru un egal cu Real Madrid la meciul de mâine.
"Am avut ocazia de a câștiga pe Bernabeu și îmi aduc aminte că am avut o repriză secundă bună. În această săptămână am vorbit despre acel meci și chiar și antrenorul Michel și-a amintit. Trebuie să mergem cu aceeași mentalitate, să dăm tot ce avem mai bun și să arătăm personalitate.
Chiar nu știu cum am putea câștiga acum. Chiar dacă lipsesc Vinicius, Benzema sau altcineva, Madridul îți dă senzația cătot pot marca. Aș semna pentru o remiză acum, pe loc, dar pentru a reuși asta trebuie să fim capabili să atingem perfecțiunea.
Sunt foarte constant în această perioadă, e ceva ce nu am experimentat până acum. Datorită încrederii arătate de Michel mă simt bine și sunt fericit de fiecare dată. A fost o onoare să port și banderola de căpitan, sper să continui să aduc bucurie fanilor", a declarat Aleix Garcia, conform Marca.

Aleix Garcia e printre oamenii de bază la Girona

Chiar dacă formația nou-promovată în La Liga nu o duce foarte bine în clasament, fiind pe locul 18 din 20 cu 9 puncte după 11 etape disputate și golaveraj negativ, 15 cu 19, Aleix Garcia pare să fie în cea mai bună perioadă a carierei sale, fiind printre cei mai importanți jucători ai echipei în acest sezon.
Spaniolul a jucat în toate cele 11 partide de campionat, a fost titular în toate și doar în două partide nu a prins ultimul fluier pe gazon, însă media sa de minute este una foarte bună, având în vedere că evoluează la o formație de primă ligă spaniolă. 89 de minute per meci a jucat Aleix Garcia pentru Girona în acest sezon, iar în ultima partidă de campionat, într-un meci pe teren propriu cu Osasuna, mijlocașul a primit banderola de căpitan din partea antrenorului.
Mâine urmează să întâlnească Real Madrid pe Bernabeu, iar Carlo Ancelotti nu se va putea baza pe Karim Benzema și Fede Valverde, ambii accidentați, însă chiar și așa, madrilenii sunt văzuți drept favoriți la câștigarea celor 3 puncte puse în joc, diferențele de formă, cotă și experiență fiind foarte mari între cele două echipe.
Garcia a oferit două pase decisive în actualul an competițional, una în victoria Gironei cu Real Valladolid, scor 2-1 și una în partida cu 8 goluri pierdută de echipa sa pe teren propriu în fața celor de la Real Sociedad cu 5-3. Totodată, fostul fotbalist din prima ligă românească este cel care a creat cele mai multe acțiuni ofensive din acest sezon de La Liga (53), adică pase, driblinguri sau faulturi primite ce s-au încheiat cu șut către poarta adversă.
Citește și:

Evoluția carierei lui Aleix Garcia

Născut în Spania, Aleix Garcia a început fotbalul la academia celor de la Villarreal, însă nu a apucat să debuteze niciodată pentru prima echipă a "submarinului galben", iar în 2015, pe când avea doar 18 ani, a fost cumpărat de Manchester City cu 4 milioane de euro. A jucat atât pentru echipa U21 a britanicilor, cât și pentru prima echipă, pentru care a strâns 9 prezențe (4 în Premier League) și a marcat un gol, în EFL Cup.
În 2017 a fost împrumutat la Girona, timp de două sezoane, apoi a fost împrumutat la Mouscron în Belgia și de pe 5 octombrie 2020 s-a alăturat formației bucureștene din postura de fotbalist liber de contract, pe vremea când valoarea sa era estimată la 3,2 milioane de euro conform Transfermarkt. A jucat 8 meciuri pentru Dinamo, n-a marcat și nu a oferit nicio pasă decisivă și din ianuarie 2021 a părăsit România din cauza problemelor financiare de la clubul alb-roșu, semnând cu Eibar.
A stat jumătate de an la Eibar și din iulie 2021 este jucătorul Gironei, formație alături de care a reușit promovarea în primul eșalon al fotbalului spaniol, iar cota sa actuală este de 4 milioane de euro. Aleix Garcia a trecut și pe la toate selecționatele de tineret ale Spaniei, U16, U17, U18, U19 și U21, însă nu a avut șansa să fie convocat și la echipa națională de seniori.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo