Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Episodul inedit în care Guardiola l-a pedepsit dur pe Pique. Ce l-a deranjat pe managerul spaniol

Tibi Munteanu

Publicat 02/04/2023 la 12:48 GMT+3

Pep Guardiola a fost unul dintre cei mai prolifici antrenori din istoria Barcelonei, gruparea catalană reușind să câștige de două ori trofeul UEFA Champions League cu fostul mijlocaș pe banca tehnică, însă se pare că strictețea antrenorului a fost cheia succesului său, după cum povestește Pique un episod încordat între cei doi.

Einst zusammen beim FC Barcelona: Gerard Piqué (links) und Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Josep Guardiola rămâne unul dintre cei mai buni manageri care s-au perindat la FC Barcelona în istoria recentă a clubului, dovedindu-și calitatea prin performanțele bifate de echipa catalană în timpul mandatului său de 4 ani, între 2008 și 2012, când Barca a izbutit să câștige 14 trofee, după cum urmează:
  • 2 UEFA Champions League (2009 și 2011)
  • 2 Campionatul Mondial al Cluburilor (2010 și 2012)
  • 3 La Liga (2009, 2010 și 2011)
  • 2 Supercupa Europei (2010 și 2012)
  • 2 Copa del Rey (2009 și 2012)
  • 3 Supercupa Spaniei (2010, 2011 și 2012)
Și chiar și după ce a plecat de pe banca Barcelonei, Guardiola a continuat să dovedească că este unul dintre cei mai buni antrenori din lume, trecând pe la Bayern Munchen și Manchester City. Pe banca spaniolilor, antrenorul de 52 de ani a bifat 179 de victorii, 47 de remize și 21 de înfrângeri în cele 247 de meciuri, iar unul din secretele sale pare să fi fost strictețea pe care o impunea la club.
Gerard Pique, fotbalist care reprezenta o piesă esențială în echipa Barcelonei condusă de Guardiola, a povestit un episod inedit în care managerul spaniol l-a pedepsit aspru pe fundașul central.

Cum l-a pedepsit pe Guardiola pe Pique când antrena Barcelona

Retras între timp din activitatea de fotbalist profesionist, fiind concentrat pe afacerile sale și pe Kings League, noua competiție pe care a creat-o și care prinde tot mai mulți adepți în Spania, Gerard Pique a povestit un episod între el și Pep Guardiola, când managerul spaniol l-a exclus din lot pentru o faptă ușor hilară.
Pique a fost o parte cheie a echipei de succes a Barcelonei condusă de Guardiola și antrenorul s-a asigurat că fostul fundaș are grijă de sănătatea lui, hotărând să-l excludă din echipă, să-l amendeze și să facă cinste întregii echipe cu o masă după ce ar fi văzut o fotografie care l-a deranjat în care subiectul principal era apărătorul central.
"Cu Pep am avut o relație spectaculoasă, dar în ultimul an a fost ceva mai multă tensiune.
Cândva a fost foarte frig în Barcelona, ​​dar eu purtam mâneci scurte. A apărut o fotografie cu mine în zăpadă, având bluză cu mânecă scurtă.
Pep a văzut asta și m-a certat, m-a amendat, m-a exclus din lot și m-a pus să plătesc o masă pentru întreaga echipă, deoarece mi-am pus sănătatea în pericol", a povestit Gerard Pique.
Amenda nu a fost deloc una mică suportată de Pique, ci de 12 mii de euro, ca o dovadă că Pep Guardiola este foarte strict legat de elevii săi și și-i dorește în cea mai bună formă fizică.
Citește și:

Pique trage un semnal de alarmă cu privire la potențiala revenire a lui Messi pe Camp Nou

În ultimele zile, jurnaliștii din Spania au anunțat că șefii Barcelonei au pus la cale un plan amplu prin care să-l readucă pe Messi pe Camp Nou, iar prim-vicepreședintele clubului, Rafa Yuste, a confirmat apoi că există chiar și negocieri în acest sens.
Gerard Pique a comentat, într-o discuție cu jurnalistul Gerard Romero, posibilitatea ca Lionel Messi se întoarcă la Barcelona. Fostul fundaș a spus că ar fi incredibil pentru toți cei de la club și pentru suporteri.
Cu toate astea, Pique a ținut să tragă și un semnal de alarmă, precizând că lucrurile nu ar trebui să fie forțate, pentru că riscă să devină contraproductive.
"Îl cunosc pe Rafa Yuste și știu cum este. Este o persoană foarte bună și îți va spune mereu ceea ce vrei să auzi. Este o persoană grozavă și va alege cuvintele potrivite pentru a spune ceea ce îți place să auzi. De acolo înainte nu mai e nimic, din câte știu eu.
Evident, pentru toți cei din jurul Barcelonei ar fi incredibil dacă Leo s-ar întoarce, dar se ajunge un punct în care forțarea situațiilor atât de mult poate fi chiar contraproductivă. Aș lăsa lucrurile să meargă de la sine, să se întâmple natural.
Dacă până la urmă trebuie să ajungă să iasă bine, va ajunge să iasă. Dacă există intenție de ambele părți, o operațiune în lumea fotbalului se poate face oricând, atât timp cât ambele părți vor asta", a declarat Gerard Pique.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo