Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gerard Pique și-a anunțat retragerea din fotbal! Care e ultimul meci pe Camp Nou pe care îl va juca

Bianca Dumitru

Actualizat 03/11/2022 la 20:18 GMT+2

Gerard Pique a anunțat în această seară, pe rețelele de socializare, că va pleca de la Barcelona și că se va retrage din fotbal. Ultimul meci pe care îl va juca pe Camp Nou este programat în acest weekend, în compania celor de la Almeria.

Gerard Piqué (Mallorca-FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Gerard Pique a anunțat în această seară, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, că se va retrage din fotbal, urmând a-și încheia cariera la Barcelona, așa cum și-a dorit încă din copilărie.
Fundașul a postat un videoclip emoționant în care a vorbit despre tot ce i-a oferit fotbalul și despre visurile pe care le avea când era copil și pe care și le-a îndeplinit de-a lungul celor peste 20 de ani petrecuți la Barcelona.
În plus, Pique a declarat că ultimul meci pe care îl va disputa în tricoul echipei blaugrana este cel cu Almeria, programat sâmbătă, de la ora 22:00, pe Camp Nou, contând pentru a 13-a etapă din La Liga.

Pique și-a anunțat retragerea din fotbal

"În ultimele săptămâni, luni, multă lume a vorbit despre mine. Până acum nu am zis nimic, dar acum vreau să fiu eu cel care vorbește despre mine.
Ca mulți dintre voi, am fost dintotdeauna fan al Barcelonei. Vin dintr-o familie microbistă, fană a clubului blaugrana. Când eram mic, nu voiam să devin fotbalist, voiam să fiu jucător la Barcelona.
M-am gândit mult la copilul ăla în ultima vreme și la ce ar spune copilul Gerard dacă i-aș zice că toate visele lui s-au îndeplinit. Că a ajuns în prima echipă a Barcelonei, că a câștigat toate trofeele posibile. Că a fost campion european și mondial. Că a jucat alături de cei mai buni fotbaliști din lume. Că a devenit unul dintre căpitanii echipei sale. Că și-a făcut prieteni pe viață.
Sunt 25 de ani de când am ajuns la Barcelona. Am plecat și m-am întors. Fotbalul mi-a dat totul. Barcelona mi-a dat totul. Voi, suporterilor, mi-ați dat totul. Și acum, că toate visurile mele din copilărie au devenit realitate, vreau să vă spun că m-am decis că este momentul să închid acest cerc.
Întotdeauna am spus că după Barcelona nu va mai fi o altă echipă și așa va fi. Sâmbăta va fi ultimul meu meci pe Camp Nou. Voi trece la a fi doar un fan al Barcelonei, voi susține echipa și voi transmite dragostea pentru club către copiii mei, așa cum a făcut-o și familia mea cu mine.
Și deja mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce! Ne vedem pe Camp Nou! Visca Barca pentru totdeauna", a scris Pique.
Gerard Pique s-a format la academia Barcelonei și a jucat cea mai mare parte din carieră aici, fiind plecat doar în perioada 2004-2008, când a evoluat la Manchester United și Real Zaragoza.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo