Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta şi Xavi au anunţat continuarea colaborării. De ce s-a răzgândit tehnicianul Barcelonei

Cristian Mihală

Publicat 25/04/2024 la 14:25 GMT+3

Joan Laporta și Xavi Hernandez au susținut în această după-amiază o conferință de presă, de la ora 14:00, în care au confirmat ceea ce presa spaniolă anunțase de ieri: tehnicianul s-a răzgândit și va continua la formația catalană până în vara lui 2025.

Joan Laporta et Xavi lors de sa présentation comme nouvel entraîneur du Barça

Credit imagine: Getty Images

Deși în urmă cu aproximativ 3 luni Xavi anunța că finalul acestui sezon va însemna plecarea lui de pe banca tehnică a grupării blaugrana, părțile au ajuns la un acord privind continuarea colaborării până în vara anului viitor, cum era stipulat în contractul antrenorului.
"Îmi face plăcere să vă anunț că Xavi continuă ca antrenor al primei echipe a Barçei. A făcut câteva declarații în care a anunțat că va pleca, dar ieri mi-a transmis entuziasmul său pentru proiectul pe care îl avem în plan.
Vom continua să câștigăm împreună, iar rămânerea lui înseamnă că acum suntem și mai competitivi. Se vor face unele schimbări, antrenorul nostru va avea parte de toată susținerea pe piața transferurilor, pentru că știm că se gândește mereu la ce e mai bun pentru Barça. Este o veste grozavă că rămânem împreună, avem o formație care se consolidează, cu jucători foarte tineri.
Era nevoie de această stabilitate, Xavi este un punct de referință pentru tinerii noștri. Suntem foarte fericiți că vom continua și vă asigură că va avea tot suportul meu și al Consiliului de Administrație", a anunțat Laporta.
La rândul său, Xavi a explicat că oficialii Barcelonei au reușit să îl facă să se răzgândească prezentându-i un proiect ambițios, dar a recunoscut că i-a fost greu să renunțe și din punct de vedere sentimental.
"Știți că sunt un fan al Barcelonei de când eram copil și încerc mereu să fac tot ce este mai bine pentru club. Cel mai important este să mă gândesc în acest moment la club, iar președintele mi-a garantat că cel mai bine pentru Barcelona ar fi să rămân.
Mă bucur de o mare încredere din partea președintelui, toți cei de aici m-au făcut să văd că acest proiect trebuie continuat, este un proiect câștigător. Știu că am spus că nu mă voi răzgândi privind plecarea mea, dar cred că decizia aceasta e cea mai bună pentru club", a spus Xavi.

Criză în CA al Barcelonei, din cauza rămânerii lui Xavi?

Decizia preşedintelui clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, de a continua cu antrenorul Xavi Hernandez şi în sezonul viitor, a provocat o criză în cadrul grupării catalane, informează mass-media spaniolă.
Menţinerea lui Xavi la conducerea tehnică a fost consfinţită miercuri seară, la finalul unei reuniuni la care au participat antrenorul, preşedintele Joan Laporta şi vicepreşedintele Rafa Yuste, în ciuda faptului că membrii consiliului de administraţie al clubului hotărâseră anterior altfel, iar unii dintre ei iau acum în calcul să demisioneze, conform cotidianului catalan Sport.
O răsturnare de situaţie, în condiţiile în care Xavi Hernandez anunţase în luna ianuarie că va părăsi FC Barcelona la finalul sezonului, fiind deranjat de criticile la adresa sa.
Barcelona făcuse progrese în ultimele zile pentru găsirea unui nou tehnician, principalii vizaţi fiind Rafa Marquez şi Thiago Motta, însă schimbarea neaşteptată de scenariu a lui Laporta "a derutat multe persoane", scrie Sport.
Postul catalan de radio RAC1 precizează la rândul său că Laporta a condiţionat menţinerea lui Xavi în postul de antrenor de plecarea fratelui acestuia, Oscar Hernandez, unul dintre secunzii săi la FC Barcelona, precum şi de schimbări în pregătirea fizică a lotului. În schimb, Xavi a solicitat îmbunătăţirea calităţii lotului prin noi transferuri în această vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo