Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leo Messi, șanse tot mai mici să revină la Barcelona! Marca, anunț greu de digerat de fanii catalani

Dani Morar

Publicat 05/05/2023 la 17:05 GMT+3

Leo Messi nu va mai continua la PSG din această vară, iar argentinianul este deschis unei reveniri la Barcelona, clubul unde a scris istorie. Catalanii au, însă, probleme în ceea ce privește fair-play-ul financiar, iar șansele ca legendarul jucător să se întoarcă acasă devin din ce în ce mai mici.

Nach 21 jahren verlässt Lionel Messi den FC Barcelona

Credit imagine: SID

Lionel Messi nu va mai continua la PSG din această vară, lucru confirmat și de celebrul jurnalist Fabrizio Romano. Argentinianul a fost suspendat de gruparea franceză timp de două săptămâni după ce a părăsit nepermis cantonamentul echipei, pentru o vizită în Arabia Saudită.
Joan Laporta face totul pentru a-l aduce pe star înapoi la Barcelona, însă lucrurile par să fie mai complicate decât se credea pe Camp Nou. Nu se știe cu precizie cât de grave sunt problemele catalanilor, dar regula fair-play-ului financiar reprezintă principala piedică în lupta pentru semnătura jucătorului.
Clubul trebuie să-și reducă urgent cheltuielile salariale și, pe deasupra, să vândă câțiva jucători în vară pentru a putea semna noi contracte. Inigo Martinez și Gundogan vor fi greu de adus și ei în aceste condiții, în timp ce semnarea unor noi contracte cu jucători precum Gavi, Balde, Araujo, Marcos Alonso sau Inaki Pena devine la fel de dificilă.
Mateu Alemany, cel care se ocupă cu transferurile la Barcelona, va pleca de la club pe 30 iunie, dar înainte de a face acest pas vrea să rezolve problema fundamentală pentru la vară: revenirea lui Messi.
Planul de fezabilitate al Barcei nu a fost încă aprobat de La Liga, anunță Marca, și chiar dacă ar fi aprobat problemele nu ar dispărea. Pentru a face rost de fonduri pentru bugetul salariale catalanii trebuie să vândă, dar nimeni nu pare dispus să plece. Această întârziere ar putea afecta enorm o eventuală revenire a lui Leo Messi, care nu este dispus să aștepte la nesfârșit și este atras de oferte extraterestre la Al Hilal.
Citește și:

Leo Messi mai are două variante în afară de Barcelona

Ca atare, sunt șanse mari ca Messi să-și termine cariera în afara Europei. La 35 de ani, Messi nu mai are nimic de demonstrat în fotbal și ar putea fi atras de banii din Arabia Saudită. În urmă cu câteva săptămâni au apărut zvonuri că Al Hilal îi pregătește un contract stelar argentinianului, cu un salariu anual de 400 de milioane de €.
Totuși, Messi ar putea fi "speriat" de ceea ce pățește Cristiano Ronaldo în Golf. Portughezul nu s-ar fi adaptat foarte bine la cultura arabă și ar dori să revină în Europa. De altfel, agenții săi negociază deja cu mai multe cluburi de pe "Bătrânul Continent" și Newcastle este cel mai aproape de a-i obține semnătura.
O a 3-a variantă pentru Messi ar fi MLS. Inter Miami, echipa deținută de David Beckham, și-a manifestat public interesul pentru Messi și cu siguranță vor exista negocieri. Statele Unite ar fi un climat mai potrivit pentru argentinian, deoarece ar fi mai aproape de casă. În plus, Messi ar dori să joace și la Mondialul din 2026, care se va desfășura în SUA, Mexic și Canada, așa că a evolua următorii 3 ani în fotbalul nord-american ar fi ideal pentru el în această perspectivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo