Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 30/11/2022 la 21:02 GMT+2

Lionel Messi este așteptat de Jordi Cruyff înapoi la FC Barcelona. Directorul sportiv al catalanilor a spus că fostul decar al clubului blaugrana merită să aibă "un ultim dans" împreună cu echipa la care a scris istorie.

World Cup : Messi's last World Cup game? Argentina prepare for Poland decider

Credit imagine: Eurosport

Destinul lui Lionel Messi este să se întoarcă la FC Barcelona, iar starul argentinian și clubul catalan "merită un ultim dans împreună", a afirmat directorul sportiv al actualului lider al campionatului Spaniei, Jordi Cruyff.
Messi s-a despărțit după 21 de ani de FC Barcelona, în august 2021, când a semnat cu Paris Saint-Germain, după ce gruparea de pe Camp Nou nu și-a putut permite un nou acord cu fotbalistul sud-american, în conformitate cu regulile fair-play-ului financiar din La Liga.
Fostul căpitan al Barcei se află acum la cel de-al doilea său sezon la PSG, de care este legat prin contract până în vara viitoare, iar mass-media speculează că viitoarea destinație a lui Messi ar putea fi Inter Miami, echipă din Major League Soccer, liga nord-americană.
Jordy Cruyff speră însă să-l vadă pe septuplul câștigător al Balonului de Aur înapoi pe Camp Nou, în viitor, deși acceptă că s-ar putea ca argentinianul să facă acest pas nu în calitate de jucător.
"Este clar că FC Barcelona și Messi trebuie să fie din nou împreună într-o zi. Ar putea fi după cariera sa de jucător, dar merită o ultimă îmbrățișare, un ultim dans împreună", a spus fiul legendarului fotbalist olandez Johann Cruyff, citat de Agerpres.
Citește și:

Cruyff, laude la adresa lui Pep Guardiola

Lionel Messi a marcat 672 de goluri în 778 de apariții pentru FC Barcelona și a oferit încă 265 de pase decisive, fiind astfel implicat în 937 de goluri ale catalanilor, alături de care a câștigat numeroase trofee.
El a disputat cele mai multe meciuri (219) și a marcat cele mai multe goluri (211) sub comanda antrenorului Pep Guardiola, cei doi cucerit împreună 14 trofee la FC Barcelona.
Guardiola a plecat ulterior la Bayern Munchen, unde a rămas timp de trei ani, iar acum se află la cel de-al șaptelea său sezon la Manchester City, echipă cu care și-a prelungit recent contractul până în 2025.
Întrebat despre posibilitatea ca Pep Guardiola să conducă din nou formația "blaugrana", Cruyff a răspuns: "El a ajuns la nivelul de a fi capabil să-și aleagă propriul destin. Nu mulți au ajuns în acel punct, este visul profesional al fiecăruia. Dacă se întoarce sau nu, habar n-am. Cred că el este fericit la City."
Vorbind săptămâna aceasta, Guardiola a spus că se va întoarce într-o zi la FC Barcelona, dacă clubul ar avea nevoie de el, adăugând că "nimic nu este comparabil" cu gestionarea unui club aflat atât de aproape de inima ta.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo