Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Longevitatea incredibilă a lui Inaki Williams, în pericol să fie încheiată

Eurosport
DeEurosport

Publicat 31/08/2022 la 00:54 GMT+3

La 28 de ani, Inaki Williams își poate încheia seria incredibilă de 236 de meciuri consecutive jucate în La Liga, după ce a ieșit accidentat de pe teren în ultima etapă de campionat.

Iñaki Williams (Athletic)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
La 28 de ani, Inaki Williams își poate încheia seria incredibilă de 236 de meciuri consecutive jucate în La Liga, după ce a ieșit accidentat de pe teren în ultima etapă de campionat.

De peste 6 ani și 4 luni joacă încontinuu

Atacantul celor de la Athletic Club Bilbao este deținătorul recordului pentru cea mai lungă perioadă de prezență consecutivă în prima ligă spaniolă, record pe care l-a stabilit în urmă cu aproximativ un an, pe 1 octombrie 2021, într-o partidă cu Alaves.
A bifat atunci meciul consecutiv cu numărul 203 și l-a depășit pe Juan Antonio Larranaga (Real Sociedad), o serie începută în aprilie 2016, când fotbalistul născut în Spania revenise după o accidentare la gleznă.
Nici de atunci nu s-a oprit, fiind prezent pe teren la fiecare partidă din campionat pentru echipa sa, inclusiv în meciul disputat la începutul acestei săptămâni de Bilbao pe terenul celor de la Cadiz.
Williams a deschis scorul în minutul 24, în minutul 35 a avut ocazia de a realiza dubla, dar a ratat o lovitură de la 11 metri, iar în minutul 54 a fost înlocuit cu Gorka Guruzeta, în urma unei accidentări pe care Inaki a acuzat-o. Bilbao a câștigat cu 4-0, însă Ernesto Valverde a avut cu siguranță emoții cu privire la starea atacantului spaniol.
Citește și:

Verdictul medicilor, entorsă la glezna dreaptă

Vestea rea a venit marți, când clubul basc a anunțat oficial verdicul pe care l-a primit Inaki din partea medicilor, o entorsă la glezna piciorului drept, iar perioada de pauză nu a fost momentan anunțată.
Inaki Williams are timp să se recupereze până duminică, pentru că Bilbao va juca pe teren propriu în compania celor de la Espanyol Barcelona, de la ora 17:15, însă dacă acest lucru nu va fi posibil, seria sa incredibilă se va opri la 236, o cifră cu adevărat surprinzătoare.

Deși a reprezentat Spania, a ales să joace pentru Ghana

Fotbalistul crescut de Bilbao a evoluat de 17 ori pentru selecționata U21 a Spaniei, însă are o singură prezență în lotul de seniori al "Furia Roja", în mai 2016, astfel că acesta s-a decis să reprezinte o altă țară.
Părinții săi sunt de origine ghaneză, iar decizia de a reprezenta Ghana a venit luna trecută. Fotbalistul va putea juca inclusiv la Campionatul Mondial din Qatar, turneu la care africanii s-au calificat, urmând a face parte din grupa H, alături de Portugalia, Uruguay și Coreea de Sud.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo