Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca, anunț răsunător: "E gata"! Real Madrid, aproape de a perfecta transferul lui Jude Bellingham de la Dortmund

Nicu Savin

Actualizat 03/05/2023 la 16:17 GMT+3

Celebra publicație spaniolă Marca anunță că Real Madrid și Borussia Dortmund aproape că au bătut palma pentru transferul lui Jude Bellingham. Negocierile sunt pe ultima sută de metri, iar jucătorul și-a dat și el acordul să meargă pe Bernabeu, astfel că doar o întorsătură de ultim moment ar mai putea împiedica tranzacția.

Carlo Ancelotti & Florentino Perez

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid lucrează de luni bune la transferul lui Jude Bellingham, iar ibericii de la Marca scriu că negocierile sunt ca și finalizate. Conform jurnaliștilor spanioli, cei de la Borussia Dortmund s-au împăcat cu ideea că-l vor pierde pe mijlocașul englez la finalul sezonului, iar dorința jucătorului va prima.
Bellingham a fost curtat în egală măsură de Manchester City sau Liverpool, iar cele două echipe din Premier League îi ofereau salarii mai mari decât Realul, dar englezul preferă să meargă pe Bernabeu. De altfel, cele două forțe din Anglia s-au retras deja din cursă, aflând că Bellingham este decis să joace în tricoul blanco.

Transferul lui Bellingham la Real Madrid, ca și rezolvat

Având convingerea că fotbalistul vrea să joace la Real, oficialii madrilenilor au accelerat discuțiile cu Borussia Dortmund. Nemții de la Bild au anunțat recent că gruparea din Bundesliga ar dori 140 de milioane de € în schimbul perlei sale, dar Realul speră că va încheia tranzacția pe o sumă mai mică, de maxim 120 de milioane de €.
De altfel, suma finală de transfer este singurul lucru asupra căruia mai trebuie să se ajungă la un acord, însă sunt șanse minime ca mutarea să mai pice. Cei de la Dortmund îi vor respecta dorința lui Bellingham de a merge la Real și cel mai probabil vor lăsa la preț.
Chiar dacă va fi cedat pe "doar" 120 de milioane de €, Bellingham va fi protagonistul uneia dintre cele mai bune afaceri făcute de Dortmund. Englezul a fost cumpărat în 2020 de la Birmingham pentru 25 de miliioane de €. La vremea respectivă mijlocașul avea numai 17 ani și era doar o promisiune, însă pariul germanilor a fost câștigător. În numai 3 ani, englezul a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din lume. Om de bază la Borussia și la naționala Angliei, Bellingham nu a împlinit încă 20 de ani (o va face pe 29 iunie), iar viitorul său se anunță unul strălucit. În acest sezon, mijlocașul a jucat 40 de meciuri în toate competițiile pentru Dortmund, reușind să marcheze de 11 ori și să ofere 7 assist-uri.
Chiar dacă lucrurile sunt destul de clare privind transferul lui Jude Bellingham la Real Madrid, mutarea nu va fi oficializată decât după terminarea sezonului. Borussia Dortmund este în luptă pentru titlu în Bundesliga, fiind la doar un punct distanță în urma lui Bayern Munchen, cu 4 etape înainte de final. Astfel, Bellingham este concentrat 100% la ceea ce se întâmplă la actuala sa echipă, de la care vrea să plece cu un trofeu major.
Prin aducerea lui Jude Bellingham, Real Madrid și-ar asigura pentru mulți ani de acum înainte o linie mediană foarte puternică. Kross și Modric vor mai juca maxim un an pe Bernabeu, iar ulterior madrilenii se vor baza în totalitate pe tineri. Cu Bellingham, Tchouameni, Camavinga sau Valverde Real Madrid va avea cu siguranță o mare stabilitate la nivelul liniei de mijloc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo