Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Real Madrid nu face transferuri în perioada de mercato de la începutul anului

Bianca Dumitru

Publicat 31/01/2023 la 22:55 GMT+2

Real Madrid nu a făcut niciun transfer în perioada de mercato din această iarnă. Jurnaliștii de la Marca au anunțat de ce nu sunt interesați "galacticii" să semneze pe nimeni în aceste săptămâni.

Carlo Ancelotti insieme a Florentino Perez, Real Madrid, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid nu a făcut nicio mutare în această perioadă de mercato de la începutul anului 2023. În ultimele ore din Deadline Day, jurnaliștii din Spania au vorbit despre motivele pentru care "galacticii" nu iau în considerare aceste săptămâni în care se pot face transferuri.
Potrivit celor de la Marca, oficialii de pe Santiago Bernabeu nu cred în mercato-ul iernii, considerând că este foarte greu să găsească acum jucători de top care să poată să aducă un plus echipei.
Șefii lui Real Madrid sunt de părere că transferurile făcute în această perioadă, pe care unii le văd ca pe niște oportunități, ajung să se întoarcă împotriva cluburilor care le fac.
Conform sursei citate, reprezentanții "galacticilor" au urmărit îndeaproape situația de pe piață, observând jucătorii care ar putea fi interesanți, dar nu au descoperit niciun nume care să merite o investiție în acest moment.
În plus, Carlo Ancelotti știe că acum trebuie să mențină ordinea în cadrul lotului său, fiind conștient că apariția unui jucător poate duce la șubrezirea stabilității echipei, în timp ce în vară, lucrurile vor sta cu totul altfel.
Citește și:

Real Madrid îl vrea și pe Fran Garcia

Deși în această iarnă Ancelotti nu a cerut întăriri, Florentino Perez pregătește lovituri uriașe în vară, Jude Bellingham fiind principala țintă a "galacticilor".
Presa iberică a scris recent că madrilenii sunt pe cale să perfecteze și un transfer mai "mărunt". Este vorba despre Fran Garcia, fundașul stânga de 23 de ani care a impresionat la Rayo Vallecano.
Realul nu l-ar fi dorit în mod expres, dar faptul că alte cluburi importante și-au manifestat intenția de a-l cumpăra le-a atras atenția madrilenilor și aceștia vor să încheie trazacția pentru a nu regreta mai târziu.
Garcia este un produs al Academiei lui Real Madrid, dar nu a apucat să debuteze la echipa mare și în 2021 a fost cedat la Rayo Vallecano pentru numai două milioane de euro. Realul a fost însă precaută și a păstrat 50% din drepturile federative ale jucătorului și are prima opțiune în cazul unui transfer.
Conform as.com, Fran Garcia mai are contract cu Rayo până în 2025 și clauza de reziliere este de numai 10 milioane de euro, astfel că Real Madrid va plăti fără probleme cele 5 milioane de euro pentru a-l readuce acasă pe fundașul stânga, pe urmele căruia se mai află și Bayer Leverkusen, dar și Inter.
Fran Garcia a jucat 18 meciuri pentru Rayo Vallecano în acest sezon, reușind două pase decisive. Fundașul are 4 selecții la naționala U19 a Spaniei și una la naționala U21. Dacă va ajunge să joace constant la Real Madrid, debutul său la prima reprezentativă va veni cu siguranță de la sine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo