Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nasser Al Khelaifi vrea un club care a fost în sferturile Champions League! Bogații de la PSG se "mută" în Spania

Dani Morar

Actualizat 14/03/2023 la 19:57 GMT+2

Nasser Al Khelaifi, patronul de la PSG, este hotărât să cumpere un club care în acest moment se află în Liga a 2-a din Spania. Qatarezul este gata să o achiziționeze pe Malaga, formație care a ajuns până în sferturile de finală ale UEFA Champions League, în sezonul 2012-2013.

Nasser Al Khelaifi

Credit imagine: Getty Images

Qatar Sports Investments, cei care dețin clubul de fotbal Paris Saint Germain, iau serios în considerare să o cumpere pe Malaga, formație din Liga a 2-a spaniolă.
Informația a fost lansată de francezii de la RMC Sport, care au notat că Al Khelaifi și compania au cumpărat 22% din acțiunile de la clubul portughez Braga, în luna octombrie a anului trecut.
Compania qatareză este gata de o altă investiție, iar negocierile au început deja, urmând ca o întâlnire între cele două părți să aibă loc săptămâna viitoare. Cei de la Cope au reportat că investitorii care au preluat PSG în 2011 sunt gata să cumpere acțiunile majoritare de la Malaga, club care în acest moment se află pe locul 20 în La Liga 2.
Tamim ben Hamad Al Thani deține 51% din acțiunile de la Malaga și el ar fi principalul responsabil pentru colapsul echipei, atât pe plan sportiv, cât și financiar. El ar trebui să depună 9 milioane de euro ca și garanței, pentru a putea face tranzacții și pentru a putea să-și recupereze acțiunile.
Situația de la Malaga s-a înrăutățit în ultimii 5 ani. Echipa era o prezență constantă în La Liga și făcea un sezon de vis în sezonul 2012-2013 de Champions League, atunci când atingea faza sferturilor de finală, unde era eliminată de Borussia Dortmund.
Citește și:

Nasser Al Khelaifi ar putea resuscita Malaga

Al Thani a promis că va construi o super echipă în momentul în care a preluat clubul. Inițial, el a investit peste 80 de milioane de euro pentru transferuri, iar apogeul a fost atins chiar în acel sfert de finală din Liga Campionilor.
Nume mari, precum Isco, Demichelis, Toulalan, Joaquin, Julio Baptista sau Saviola au jucat în acea perioadă pentru "Los boquerones", care între timp i-au mai transferat pe Ruud Van Nisterlooy, Santi Cazorla sau Carlos Kameni.
Totul pare să se fi rupt în momentul în care autoritățile din oraș au intervenit și nu i-au facilitat unele investiții în zonă lui Al Thani. Qatarezul, care dorea să dezvolte afaceri luxoase pe Costa del Sol, s-ar fi supărat și a oprit investițiile la cea mai importantă echipă din zonă, aducând-o pe Malaga în pragul colapsului.
Grupul qatarez care patronează clubul PSG vrea să se extindă și în Premier League. Președintele celor de la PSG, Nasser Al-Khelaifi, care este și președinte al companiei Qatar Sports Investments, a mers recent în Anglia, unde s-a întâlnit cu șeful lui Tottenham, Daniel Levy, doar că nimic nu s-a concretizat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo