Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG se aşteaptă să primească o "ofertă jignitoare" de la Real Madrid pentru Mbappe

Cristian Mihală

Publicat 31/07/2023 la 08:38 GMT+3

PSG se aşteaptă ca Real Madrid să facă o ofertă concretă pentru Kylian Mbappe în zilele următoare, dar francezii sunt convinşi că aceasta va fi una "jignitoare".

Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

Azi expiră termenul limită pentru activarea prelungirii contractului cu PSG pentru Kylian Mbappe. Atacantul care a fost exclus din lotul pentru turneele din Coreea de Sud şi Japonia, din cauza faptului că nu semnează un nou contract cu parizienii a primit un ultimatum de la președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi. În cadrul conferinței de presă de prezentare a lui Luis Enrique, pe 5 iulie, omul cu banii de pe Parc des Princes i-a transmis un mesaj clar atacantului. "Poziția mea este foarte clară. Nu vreau să mă repet de fiecare dată: dacă Kylian vrea să rămână, noi vrem să rămână. Dar trebuie să semneze un nou contract până la finalul acestei luni", a avertizat Al-Khelaïfi.
Mbappe nu are însă niciun plan să continue în capitala Franţei, el având din nou un acord de principiu cu Real Madrid, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, când a ales să prelungească totuşi cu PSG. De data asta, lucrurile par mult mai clare şi nimic nu pare a sta între vârful din Hexagon şi gruparea de pe Bernabeu. Florentino Perez îl va aduce din postura de jucător liber de contract, vara viitoare, iar campioana Franţei nu are prea multe atu-uri pentru a schimba lucrurile.
În acest context, PSG îşi joacă ultima carte: încearcă să îl vândă acum pe francez, pentru a limita pierderile. A acceptat o ofertă de la Al Hilal, în valoare de 300 de milioane de euro, dar Kylian le-a spus un "nu" hotărât arabilor. Acum, gruparea de pe Parc des Princes anticipează că Real Madrid va veni cu o variantă pentru a-l transfera acum, contra unei sume de bani, dar se aşteaptă ca oferta să fie mult sub cerinţele lui Al Khelaifi. PSG vrea cel puţin 200 de milioane de euro în schimbul jucătorului, iar Real nu se va apropia de această valoare, în contextul în care îl poate lua gratis, în iunie 2024.
"Ne aşteptăm la o ofertă de la Real Madrid pentru Mbappe, dar credem că aceasta va fi foarte mică, va fi o ofertă jingnitoare", a declarat un oficial al lui PSG pentru RMC Sport.

Liverpool şi Chelsea, pe urmele lui Mbappe

Presa engleză a scris ieri că Liverpool a intrat şi ea în cursa pentru Mbappe. Clubul de pe Anfield a fost de mai multe ori în centrul atenției, în ultimii ani, când a venit vorba de numele lui Mbappe, dar de fiecare dată englezii au dezmințit zvonurile. Cotidianul Mirror scrie că Jurgen Klopp are un plan pentru a-l aduce chiar din această vară în Premier League. Liverpool este gata să ofere o sumă considerabilă pentru un împrumut. Există două elemente care conduc către această concluzie. Klopp l-a vrut și atunci când era doar un puști promițător la Monaco, dar Kylian a preferat atunci oferta superioară pusă pe masă de către PSG. Al doilea este de ordin sentimental. Mama lui Kylian, Fayza Lamari, care este și agentul său, este mare fan Liverpool.
"Da, am vorbit cu Liverpool acum 5 ani. Este clubul preferat al mamei mele" a recunoscut Kylian Mbappe într-un interviu acord ziarului engez The Telegraph în iarna trecută.
Liverpool ar fi o variantă interesantă pentru francez, în contextul în care aceştia i-ar garanta că vara viitoare va putea semna liber de contract cu Real Madrid. Totuşi, faptul că gruparea lui Klopp nu va juca în Champions League e un impediment în calea tranzacţiei. Nici PSG nu ar agrea o astfel de variantă, în contextul în care speră să îl vândă pe atacant, nu să îl împrumute.
De notat că englezii mai scriu că în cursa pentru Kylian a intrat şi Chelsea. Formaţia de pe Stamford Bridge pune la bătaie 150 de milioane de euro + un jucător pentru semnarea francezului. Deşi PSG probabil că e deschisă la o astfel de variantă, sunt şanse mici ca Mbappe să accepte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo