Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid a pus ochii pe un nou jucător de la Dortmund! Anunțul presei din Germania

Bianca Dumitru

Publicat 16/06/2023 la 19:47 GMT+3

Real Madrid l-a prezentat oficial în această săptămână pe Jude Bellingham, primul transfer important realizat în această vară. Jurnaliștii din Germania au anunțat acum că "galacticii" îl vor acum și pe Karim Adeyemi, fotbalistul cu tată nigerian și mamă româncă.

Adeyemi esulta con i compagni di squadra dopo il gol in Borussia Dortmund-Chelsea - Premier League 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a dat prima lovitură a verii, transferându-l pe Jude Bellingham. Englezul nu este singurul jucător de la Borussia Dortmund pe care "galacticii" au pus ochii.
Conform celor de la Bild, șefii de pe Santiago Bernabeu îl vor și pe Karim Adeyemi, fotbalist german cu mama româncă, ale cărui prestații au atras atenția cluburilor de top din Europa încă de când avea doar 17 ani.
Jurnaliștii germani au notat că reprezentanții vicecampioanei Spaniei ar fi luat deja legătura cu cei din anturajul lui Adeyemi, la Madrid acesta fiind considerat un fotbalist perfect pentru a dat un plus de viteză atacului echipei lui Carlo Ancelotti.
Transferul atacantului de 21 de ani nu este deloc ușor de obținut. Fotbalistul care a ajuns vara trecută la Dortmund a semnat un contract valabil până în 2027, neavând clauză de reziliere.
Potrivit sursei citate, șefii Borussiei nu vor lua în considerare ofertele mai mici de 80 de milioane de euro, nemții neavând de gând să renunțe la el.
Karim Adeyemi are o cotă de piață de 35 de milioane de euro, iar vara trecută Dortmund le-a plătit 30 de milioane de euro celor de la RB Salzburg în schimbul lui.
În sezonul recent încheiat, atacantul a reușit 9 goluri și 5 pase decisive în tricoul Borussiei, în toate competițiile.
Citește și:

Bellingham, primul super transfer făcut de Real Madrid

Jude Bellingham este prima mare lovitură dată de Real Madrid pe piața transferurilor în această vară. Englezul care a impresionat în ultimii ani la Borussia Dortmund a fost convins să meargă pe Bernabeu după finala Champions League de anul trecut și a devenit al doilea cel mai scump jucător din istoria clubului, madrilenii plătind pentru el 103 milioane de euro.
Bellingham a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă și primul lucru care a atras atenția a fost faptul că acesta va prelua tricoul cu numărul 5. Zidane a făcut celebru acest număr la Real Madrid, iar Bellingham s-a declarat extrem onorat că are șansa de a duce mai departe o moștenire atât de mare. Englezul a subliniat că Zidane este unul dintre idolii săi, dar nu-și propune să-l copieze pe legendarul francez, pentru că are un stil diferit de joc.
"Îl admir foarte mult pe Zidane și acesta este un număr care mă inspiră. Nu vreau să fiu ca el, pentru că sunt diferit, dar sunt încântat să port acest număr. Este o onoare.Tricoul în sine este o mare responsabilitate.
Zidane a fost un jucător pe care l-am apreciat întotdeauna, pentru mine a fost cel mai bun. Vreau să extind moștenirea acestui număr", a declarat Jude Bellingham.
Englezul a fost curtat intens și de marile forțe din Premier League, dar a explicat că odată ce a auzit de interesul Realului nu s-a gândit decât la transferul pe Bernabeu, deoarece banii nu sunt prioritatea sa.
Mijlocașul a dezvăluit că s-a simțit extraordinar când a semnat contractul, în sala în care sunt expuse trofeele europene cucerite de noul său club.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo