Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid și FC Barcelona rivalizează și pe piața transferurilor! Ținta din vară a celor două forțe din Spania

Tibi Munteanu

Publicat 29/04/2023 la 11:35 GMT+3

Lupta dintre Real Madrid și FC Barcelona capătă noi proporții, după rivalitatea cunoscută atât din teren, cât și din afara acestuia. Cele două cluburi spaniole se bat în oferte pentru unul dintre cei mai importanți fotbaliști din Serie A.

Real Madrid, Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Tensiunile dintre Real Madrid și FC Barcelona au atins cote înalte în cursul acestui sezon, în primul rând din cauza scandalului în care a fost inclus clubul catalan, celebrul caz "Negreira", dar și din cauza faptului că cele două forțe ale fotbalului spaniol s-au duelat pe 3 planuri, în campionat, în Copa del Rey și în finala Supercupei Spaniei.
Barcelona și-a asigurat Supercupa, în campionat este la 11 puncte peste marea rivală, fiind o chestiune de timp până când va câștiga titlul, iar în Cupa Spaniei a fost eliminată în faza semifinalelor chiar de către Real Madrid, echipa lui Carlo Ancelotti urmând să joace finala împotriva Osasunei.
Rivalitatea celor două cluburi spaniole se extinde și pe piața transferurilor în această vară, pentru că ambele echipe au pus ochii pe același jucător, astfel că urmează o adevărată "bătălie" pentru obținerea semnăturii acestuia.

Real Madrid și Barcelona se bat pentru semnătura unui mijlocaș din Serie A

Chiar dacă din punct de vedere financiar Barcelona suferă foarte mult și e pregătită să facă sacrificii enorme pentru a-l repatria pe Lionel Messi, a cărui contract cu PSG va expira pe 30 iunie 2023, Xavi vrea să primească întăriri pentru ca echipa să aibă o altă față pe plan european în seonul viitor. Teoretic, catalanii nu ar putea concura cu Real Madrid din punct de vedere al ofertelor financiare făcute către un anumit jucător, însă cum în vara trecută situația a fost asemănătoare, mai mulți jucători sosiți pe Camp Nou au fost doriți cu insistență și chiar ofertați mai avantajos de către alte cluburi din Europa, asta s-ar putea întâmpla și acum.
Jucătorul pe care cei doi giganți din Spania îl vizează este Nicolo Barella, mijlocașul de 26 de ani legitimat la Inter Milan, formație care a întâlnit Barcelona în grupele UEFA Champions League și care va disputa semifinala competiției contra rivalei din oraș, AC Milan.
Conducerea "nerazzurrilor" este în relații bune cu cea a catalanilor, zvonindu-se că au existat mai multe întâlniri directe între membrii board-ului celor două cluburi, cu scopul de a realiza viitoare mutări în vară, înaintea startului sezonului 2023/24, astfel că Barella e posibil să fi fost unul dintre numele vehiculate în cadrul acelor runde preliminare de negocieri.
Totodată, Barella este apreciat și de italianul de pe banca madrilenilor, Carlo Ancelotti, mai ales că tehnicianul de 63 de ani își dorește înlocuitori pe măsură pentru Luka Modric și Toni Kroos, jucători care sunt în pragul finalului de carieră, mai ales că Barella are deja experiența meciurilor cu miză importantă după ce a câștigat pe plan internațional Campionatul European desfășurat în 2021 cu naționala Italiei, dar și parcursul bun din actualul sezon de UEFA Champions League.
Potrivit publicației Calciomercatoweb, se pare că Inter și-ar dori să obțină aproximativ 60 de milioane de euro în schimbul lui Barella, fotbalist pe care l-a transferat în 2020 de la Cagliari pentru 32,5 milioane de euro, iar Real ar fi avantajată de faptul că ar putea plăti această sumă fără prea mari eforturi, în timp ce Barcelona ar trebui prima dată să vândă jucători.
De asemenea, pe lângă cele două cluburi din Spania, pe urmele italianului de 26 de ani mai sunt și alte cluburi importante precum Liverpool sau Newcastle, însă rămâne de văzut care va fi viitoarea destinație a acestuia.
La 70 de milioane de euro este cotat Nicolo Barella conform Transfermarkt, are 43 de selecții și 8 goluri în "Squadra Azzurra", iar în actualul sezon a marcat de 8 ori și a oferit 9 pase decisive în 43 de prezențe în tricoul lui Inter.
Citește și:

PAȘII PE CARE BACELONA TREBUIE SĂ ÎI FACĂ PENTRU A-L ADUCE PE MESSI PE CAMP NOU

Prioritatea Barcelonei rămâne totuși Lionel Messi, starul argentinian fiind așteptat cu brațele deschise înapoi în tricoul în care a scris istorie de-a lungul carierei, însă pentru asta catalanii trebuie să îndeplinească mai multe condiții.
Planul pe care oficialii clubului îl vor utiliza va avea 5 pași, conform publicației spaniole Sport.es. În primul rând, catalanii vor trebui să să înregistreze un plan financiar, care trebuie trimis oficialilor din La Liga. În documentele de fezabilitate a clubului va trebui să se regăsească o soluție pentru a îmbunătăți situația financiară precară prin reducerea costurilor. Surse ale oficialilor din La Liga atestă faptul că Barcelona va avea nevoie de eliminarea a 250 de milioane de euro pentru a putea înregistra jucători noi.
Al doilea pas este renegocierea contractelor cu jucătorii care primesc salarii mari. Pentru ca planul de funcționare financiară a clubului să fie în regulă, gruparea catalană va trebui să găsească o modalitate de a scăpa de cheltuielile mari, iar salariile sportivilor și ale personalului trebuie reduse cât de mult posibil. O altă cale de a genera profit este prin vânzarea unor jucători care nu mai intră în planurile de viitor ale lui Xavi.
În cazul în care planul de fezabilitate va fi acceptat de La Liga, cel de-al treilea pas este înregistrarea tuturor jucătorilor care și-au reînnoit contractul. Roland Araujo, Sergi Roberto, Marcos Alonso și Gavi sunt cele mai importante nume ale căror noi contracte nu au fost încă înregistrate. Messi poate reveni doar atunci când noile înțelegeri ale sportivilor vor fi aprobate.
Al patrulea pas este stabilirea salariului anual pe care Messi îl poate încasa. Argentinianul nu poate veni să joace pe gratis, asta deoarece în regulile de funcționare ale campionatului spaniol salariul unui jucător trebuie să fie aprobat de Comitetul de Pregătire a Bugetului din La Liga. Oficialii instituției aleg o sumă de bani minimă pe care orice jucător trebuie să o primească, bazată pe diferite criterii precum vârsta, cota pe piață, sau performanța din ultimele sezoane. Potrivit aceleiași surse, Barcelona pregătește o ofertă de 25 de milioane de euro/an pentru starul celor de la PSG.
Ultimul pas este semnarea contractului. Având în vedere faptul că plecarea sa de acum două sezoane a fost determinată de problemele financiare ale clubului, Messi fiind atunci convins de faptul că va reuși să semneze o nouă înțelegere, relația sa cu oficialii echipei a fost foarte afectată. În cazul ipotetic în care Messi va semna un contract cu gruparea catalană, el va reveni pentru cel de-al 17-lea sezon în tricoul blaugrana și cu siguranță va ajuta la remedierea situației financiare a clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo