Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, transfer de 100 milioane €. Perez renunță la Bellingham, dar ia un fotbalist de geniu

Cristian Mihală

Publicat 20/02/2023 la 11:47 GMT+2

Real Madrid pregătește un transfer de răsunet în vară: Khvicha Kvaratskhelia este fotbalistul pe care Florentino Perez l-a ochit, după ce negocierile pentru Jude Bellingham au intrat în impas.

Carlo Ancelotti & Florentino Perez

Credit imagine: Getty Images

După ratarea transferului lui Mbappe, care a acceptat prelungirea contractului cu PSG vara trecută, Real Madrid a făcut eforturi pentru a ajunge la un numitor comun cu Dortmund pentru Jude Belingham. Acesta pare mai aproape de Premier League, în acest moment, în contextul în care Liverpool, City și Chelsea îl doresc.
În cazul în care englezul nu va putea fi adus pe Bernabeu, în vară, Florentino Perez are un alt as în mânecă, anunță football-espana.net. Astfel, mijlocașul ofensiv al lui Napoli, Khvicha Kvaratskhelia, este văzut un pretendent ideal pentru a fi viitorul "galactic".
Sursa citată notează că Real Madrid este gata să pună la bătaie 100 de milioane de euro pentru această mutare, lucru care l-ar determina pe De Laurentiis să dea undă verde pentru mutare. Georgianul de 22 de ani a fost adus în vara trecută de Napoli de la Dinamo Batumi pentru doar 10 milioane de euro (o sumă totuși mare pentru campionatul gruzin), astfel că profitul ar fi imens.
Napoli ar fi gata să renunțe la fotbalist și pentru că plecarea lui ar genera un venit substanțial, astfel încât Victor Osimhen - alt jucător care a atras atenția granzilor - să fie păstrat.

Sezon de vis pentru Kvaratskhelia

Poreclit "Kvaradona", aluzie la legenda lui Napoli din anii 80, mijlocașul georgian traversează un sezon de vis. El are 10 goluri și 11 pase decisive pentru liderul din Serie A, în 19 partide disputate. Și în Champions League a impresionat, având 2 goluri și 3 assisturi în cele 5 meciuri din grupă în care a jucat.
Cotat deja la 60 de milioane de euro, Kvaratskhelia lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare și este un fotbalist polivalen. Deși la Napoli evoluează în flancul stâng, el poate juca și în cel drept, dar și ca mijlocaș în sistemul 4-3-3. De asemenea, în unele partide Spalletti l-a folosit al doilea vârf, iar randamentul a fost la fel de bun.
În măsura în care mutarea se va realiza pe 100 de milioane de euro, suma anunțată de spanioli, Kvaratskhelia ar deveni cel mai scump jucător din istoria lui Napoli. În prezent recordul este deținut de "Pipita" Higuain, care în sezonul 2016-2017 ajungea la Juventus pentru 90 de milioane de euro.
Fotbalistul lui Napoli se pregătește în prezent de duelul cu Eintracht Frankfurt, din manșa tur a optimilor Ligii. Partida va avea loc marți, de la ora 22:00, în același timp cu derbyul optimilor, în care Real Madrid întâlnește Liverpool. Prima manșă are loc pe Anfield, unde trupa lui Klopp nu a mai pierdut de 7 meciuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo