Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Recordul fantastic stabilit de Barcelona după victoria cu Cadiz! Nimeni nu a reușit asta în istoria La Liga

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/02/2023 la 12:13 GMT+2

Barcelona a câștigat cu 2-0 în fața celor de la Cadiz și este lider după 22 de etape. Catalanii au stabilit un record greu de egalat în La Liga și au 8 puncte avans în fruntea clasamentului față de marea rivală Real Madrid.

Barcelona's Spanish midfielder Pedri celebrates after scoring his team's first goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Getafe CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, on January 22, 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Cadiz și a refăcut avansul de 8 puncte față de rivala Real Madrid. Catalanii sunt lideri în La Liga, având cea mai bună defensivă din istoria campionatului după 22 de etape.
Barca a încasat doar 7 goluri în acest timp, nicio echipă în istorie neavând o apărare atât de bună după 22 de etape. Formația antrenată de Xavi are cu un gol mai puțin marcat decât clubul blanco în acest sezon, dar are un golaveraj net superior, 45-7, față de 46-17 al galacticilor.
Barcelona a acumulat 59 de puncte până în acest moment al sezonului, al doilea cel mai mare număr din istoria clubului într-un număr similar de runde (recordul datează din sezonul 2010-2011, atunci când Barcelona avea 61 de puncte în 22 de etape). De asemenea, Ter Stegen a menținut poarta intactă în 17 din cele 22 de partide disputate, lucru ce a contribuit din plin la seria de 13 meciuri fără înfrângere a echipei, care se află încă în desfășurare.
Sursele apropiate clubului anunță că Laporta ia tot mai serios în calcul să îi facă o ofertă lui Xavi pentru înnoirea contractului. Antrenorul face o treabă foarte bună pe banca echipei unde a evoluat ca jucător aproape toată cariera, iar actuala sa înțelegere expiră în iunie 2024. Aceleași surse scriu că Xavi ar putea rămâne în funcție atât timp cât actualul președinte va rămâne la conducerea clubului.

Barcelona a câștigat cu 2-0 în fața lui Cadiz și are niște cifre incredibile

Echipa lui Xavi a început șchiopătând duelul de pe Camp Nou și doar un off-side miniscul a făcut ca oaspeții să nu deschidă scorul în minutul 19. Ferran Torres a ratat prima ocazie a catalanilor în minutul 21, dar apoi dominarea gazdelor a fost lipsită de energie și se părea că la pauză se va intra cu tabela intactă.
Nu a fost așa pentru că Barcelona a marcat în primele 45 de minute, chiar de două ori. Sergi Roberto a deschis scorul în minutul 43, reluând în plasă o minge respinsă de pe linia porții de un jucător advers. Peste doar 3 minute, Lewandowski a primit o minge la marginea careului și a făcut 2-0 cu un șut plasat, care l-a prins pe picior greșit pe portarul oaspeților.
A fost al 15-lea gol marcat de polonez pentru Barcelona, în campionat, în 19 meciuri jucate. În istoria campionatului Spaniei, doar Cristiano Ronaldo a avut nevoie de mai puține meciuri pentru a atinge această bornă (17).
În repriza secundă, Barcelona nu a mai forțat prea mult, gândindu-se probabil la returul cu Manchester United din Europa League, care va avea loc joi, pe Old Trafford. Cadiz a insistat mai mult în atac, dar nu a reușit să facă prea multe în fața celei mai bune apărări din Spania, iar când a depășit-o s-a lovit de intervențiile lui Ter Stegen sau de bară. Deși au mai fost ocazii destul de mari, nu s-a mai marcat și s-a terminat 2-0.
Aceasta a fost a 7-a victorie din tot atâtea meciuri jucate de Barcelona în acest an, în La Liga. Ultimul pas greșit al catalanilor în campioant datează din 31 decembrie, 1-1 cu Espanyol. Succesul de azi îi conferă multp liniște Barcelonei pentru a pregăti returul cu United, dar și partida de pe terenul Alemriei, de la finalul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo